Književne večeri u vrtiću –  druženje roditelja, djece i odgajateljica u mješovitoj Montessori skupini dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige ( 15.10. – 15.11.2022.) u  mješovitoj Montessori skupini “Sovice” organizirane su književne večeri. Druženje roditelja, djece i odgajateljica odvijalo se jednom tjedno u periodu od mjesec dana. Druženja su održana u kasnim popodnevnim satima u toploj i ugodnoj atmosferi Montessori okruženja.

Djeca i roditelji zajednički su čitali slikovnice jedni drugima, izrađivali lutkice, označivače za knjige te druge motive iz raznih priča. Roditelji su došli na ideju da zajedno sa djecom izrade slikovnice. U periodu od četiri tjedna književnim večerima pridružilo se desetak roditelja, a na kraju su djeca i roditelji primili prigodne zahvalnice za sudjelovanje kao i slikovnicu za sva četiri posjeta.

U dječjem vrtiću “Maslačak” Mursko Središće njeguje se partnerski odnos s roditeljima što znači uključivanje roditelja u neposredni odgojno – obrazovni proces.  Kroz razne projektne aktivnosti potiče se aktivno uključivanje roditelja, a književne večeri zasigurno to jesu.

Željka Škvorc