Književna večer u CZK „Rudar“ kao veliko hvala Barbari Novak

U srijedu, 25. listopada 2023. pred brojnom publikom Centra za kulturu „ Rudar“ održana je posebna književna večer posvećena najdugovječnijoj knjižničarki Murskog Središća Barbari Novak u sklopu mini projekta  „Mesec ober Mure“. Ovo je ujedno bila i svojevrsna komemoracija, veliko hvala osobi koja je ostavila nemjerljivi trag u kulturnom životu Murskog Središća.

„Mesec ober Mure“ je projekt u  kojim nam glumci Dramske sekcije KUD-a Mura, MAKAMUSA I XENIXA uz podršku Centra za kulturu i Gradske knjižnice i čitaonice Mursko Središće žele predstaviti mještanima Murskog Središća svoje sumještane, pjesnike, proziste čije samozatajno djelovanje ima veliki utjecaj na kulturnu scenu grada Murskog Središća. Četvrta u nizu književinih večeri, na inicijativu Grada Mursko Središće i Centra za kulturu „Rudar“ bila je posvećena Barbari Novak koja je  bila  knjižničarka, autorica zbirki pjesama, pokretač književnih večeri, organizatorica izložbe slika, dječjih radova. Publici je bio predstavljen opus radova bivših učenika Osnovne škole Mursko Središće, koje je Barbara Novak vjerno bilježila u časopis „Čitatelj“ čija je bila urednica.

Mnogi ljudi u publici imali su prilike čuti i svoje stihove koje su napisali u školskim danima, stihove koje su već i davno zaboravili, baš kao što su imali prilike vidjeti i sebe na fotografijama nekih od brojnih kulturnih događanja koje je Barbara Novak organizirala. Posebno se Barbari obratila i njena sestra, Marija Mavrić, koja je i završila večer Barbarinom najdražom pjesmom – Voćka poslije kiše.

Prekrasnu atmosferu upotpunili su gospodin Vladimir Varšić sa svojim vokalnim izvedbama u pratnji Nenada Srpaka na gitari. Uz pohvalu organizatorima, zahvala ide i mnogobrojnoj publici koja je odala zasluženu počast Barbari Novak i dokazala da duh kulture živi u našim sugrađanima.

(GMS)