KLARINET, KLAVIR I FLAUTA – ODUŠEVIO KONCERT KLASIČNE GLAZBE U HLAPIČINI

Kao uvod u „Dane turizma“ Općine Sveti Martin na Muri 13.07.2017. godine u Hlapičini u crkvi  Sv. Ane održan je koncert klasične glazbe.  Simon Sobočan solist na klarinetu uz klavirsku pratnju Danijela Ota te Žana Sobočan na flauti uz klavirsku pratnju  Špele Horvat , te Patrik Zamuda na klaviru,  izveli su  glazbena djela W.A. Mozarta, A.F.Dopllera, F.Chopina te J.Brahmsa  te oduševili dupke punu crkvu.

01

02

03

03a

Ovi mladi umjetnici ovom velikom auditoriju pokazali su zaista svu raskoš klasične glazbe te same posjetitelje svojim  vrhunskim izvedbama prisilili na dugotrajni pljesak kao veliku nagradu za njihov trud i angažman. Koliko su pažnje i truda  dali sami izvođači pokazuje i primjer odabira samih instrumenata, jer samo vrhunskim instrumentima može se svirati i vrhunska glazba kakva je bila ovaj put u Hlapičini.

04

05

Npr. recimo za primjer da je samo vrijednost klavira iznosila oko 100.000 eura. Iako je glazbu teško prikazati kroz  tekst i sliku, mi ćemo vam kroz slike  A. Juraka pokušati dočarati barem djelić ove fantastične atmosfere kao i samog koncerta.

06

Svakako nešto što je našem kraju neophodno i što bi se moralo održavati čim češće. Velike, velike pohvale samim izvođačima i nadajmo  se uskoro novom susretu sa njima .

(Z. Rihtarec, foto A. Jurak)

07