Kerekesh Teatar „nježno pokopao“ dvije rasprodane predstave u Murskom Središću

Da se Jan i Ljubomir Kerekeš i Mursko Središće javno vole nije nikakva tajna. U više navrata samostalno su nastupali u najsjevernijem gradu Hrvatske i odmah se zaljubili u njegove ljepote pogotovo u prekrasan kompleks ribnjaka Napolitanke, gdje su kao strastveni ribiči čak nekoliko dana prošle godine i kampirali. Redoviti su gosti sa svojim predstavama na gradskim manifestacijama (Dani Grada, Ljeto uz Muru i dr.), a posebno im je zadovoljstvo družiti se sa Središćancima što su i jučer pokazali nakon druge predstave, kada su se priključili zabavi „Rudarova noć“ u Pansionu „Ilonka“.

Serjojnčari pak dokazuju da „ljubaf“ nije jednostrana nego obostrana te Kerekeše naprosto obožavaju. Primjer toga su i jučerašnje dvije predstave Kerekesh Teatra „Pokopaj me nježno“, koje su izveli u novom Centru za kulturu „Rudar“.

 

Kao što već znate prvo je bila planirana jedna predstava, no zbog ogromnog interesa dodana je još jedna, a sigurni smo da bi dvorana bila puna i na trećoj predstavi. Ulaznice nisu imale nikakvu šansu da se prodaju u predviđenim terminima jer su sve nestale putem rezervacija i to dok si rekao „keks“. Tako su mnogi ostali bez njih i prilike da uživaju u vrhunskoj izvedbi Ljubomira i Jana Kerekeša, Gorana Košija, Draška Zidara, Matka Knešaureka i Mije Pavelka.

Zbog svega navedenog gradonačelnik Dražen Srpak najavio je u siječnju sljedeće godine još jednu predstavu Kerekesh Teatra, a koja će to biti neka za sada ostane tajna.

Iako su na početku predstave svi gledatelji bili lijepo zamoljeni da ne fotografiraju i ne snimaju predstavu, Muralist je dobio od Kerekesh Teatra ekskluzivno pravo fotografiranja iste, ali bez uporabe blica koji bi mogao ometati glumce pa su neke fotografije, pogotovo publike malo tamnije. Nismo ih željeli obrađivati nego ih donosimo onako kako su snimljene. Zahvaljujemo Kerekesh Teatru na povjerenju i nadamo se da će im se fotke koje je snimio naš fotoreporter Tin Tomanić svidjeti.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)

Mladi umjetnici, Zoran Pribičević i Dina Rain, potaknuti izuzetnim interesom prijatelja kazališta i komedije na društvenim mrežama i inspirirani bogatim opusom autorskog stvaralaštva glumca, redatelja i autora tekstova Ljubomira Kerekeša, odlučili su osnovati UMJETNIČKU ORGANIZACIJU “Kerekesh Teatar“

Trenutno na repertoaru imaju 8 predstava za odrasle i jednu predstavu za djecu i mlade. Ljubomir Kerekeš autor je većine tekstova njihovih predstava, a režirao je svih 9. Organizatori su i festivala “TJEDAN SMIJEHA” u Varaždinu, koji je 2016. godine postao najposjećeniji hrvatski kazališni festival s obzirom na trajanje festivala. Organizatori su i kazališnih manifestacija “Varaždinske kazališne večeri”, “Ljeto na Šoderici”, “Dani smijeha”, gotovo svake godine organiziraju i ljetnu turneju po Jadranu od 10 i više predstava, a svake godine odigraju i organiziraju više od 150 predstava diljem Hrvatske.

“Biti glumac znači, prije svega, znati i moći pobijediti samoga sebe i tu radost pobjede podijeliti sa publikom. Svakim danom, svakom predstavom, jednim životom… Skupljati u vreću, koja glavom se zove, sve te duše i živote i sa istima nesebično podijeliti otkucaj vlastitog srca. Tko može neka izvoli, a da ga zbog aritmije srce ne zaboli.” – Ljubomir Kerekeš

“Dan bez smijeha je izgubljen dan” – Charlie Chaplin

(izvor: http://www.kerekesh-teatar.hr)