Kazališna suradnja Mursko Središće – Žiškovec

U ponedjeljak, 02.04. u Žiškovcu je upriličeno zanimljivo kazališno poslijepodne, u kojem su glavni akteri bile glumačke družine Žiškovca i Murskog Središća. Pred punom dvoranom Doma kulture Žiškovec, prvo je u 16,00 sati nastupila Dramsko-recitatorska sekcija KUD-a Žiškovec, s predstavom „Fašenski pondelek“ autorice i redateljice Jagode Srša. Kvalitetna i zanimljiva glumačka, glazbena i plesna izvedba čak 17 „malih“ i „velikih“ glumaca na pozornici uljepšala je dan publici iz Žiškovca i Murskog Središća, te dragim gostima iz Čakovca i Varaždina. U predstavi nastupaju Vlado Ninić, Mihaela Munđar, Marija Makovec, Tarja Novak, Alina Žižek, Leonardo Reich, Nada Vugrinec, Dubravka Toplek, Andreja Toplek, Marina Ninić, Ivan Kraljić, Viktorija Sršan, Radovan Zadravec, Tomislav Borko, Dragutin Kneklin, Zdravko Belec i Damir Toplek.

U 17,00 sati dramska družina KUD-a „Mura“ Mursko Središće mnogobrojnoj publici predstavila se vrlo dobrom, dinamičnom, ujednačenom i  kompaktnom glumačkom izvedbom, s tekuće i u detalje uigranom međimurskom komedijom „Na smrtni postelji“. Autor komedije je Stjepan Škvorc, a redatelj Bojan Bračko.

U predstavi igraju Marina Rajf, Bojan Bračko, Jelena Moharić, Mario Nerer, Štefanija Žganec, Melita Nađ, Mirjana Šoštarić, Denis Halas i Josip Rob.

Nakon odigranih dviju kazališnih predstava, odigrana je i „treća“ predstava, uz aktere tj. glumce iz obje družine i goste, „udubljene“ u fino jelo i dobro vino velikodušnih domaćina iz Žiškovca.

Predstave „Fašenski pondelek“ i  „Na smrtni postelji“ su u Žiškovcu odigrane kao generalne probe pred nastup glumačkih  družina Žiškovec i Mursko Središće na Festivalu kazališnih amatera Međimurja u Prelogu. Mursko Središće nastupa u subotu, 14.04. u 14,45 sati, a Žiškovec nastupa u nedjelju 15.04. u 16,40 sati. Dođite u Prelog i podržite svoje kazališne družine.

Kazališna družina KUD-a „Mura“ Mursko Središće predstavu „Na smrtni postelji“ pred serjojnskom publikom opet će izvesti 19.05. u Murskom Središću, a družina iz Žiškovca pozvana je da sa svojom predstavom „Fašenski pondelek“ gostuje u Centru za kulturu Mursko Središće u listopadu.

(Bojan Bračko Bidjo foto – KUD Žiškovec, Bogdan Tuksar)