Kako prezentirati društveno-kulturne i umjetničke sadržaje u Scheierici?

Idu li Međimurska županija i Čakovec u korak s europskim trendovima? Kako prezentirati društveno-kulturne i umjetničke sadržaje u Scheierici? Za koga je Scheierica? Tko, kada i kako može u Scheiericu?

Otvoreni razgovor koji će dati odgovore na ova pitanja održat će se u srijedu, 24. srpnja 2019. godine, u 17 sati u Izložbenom salonu zgrade Scheier, Ul. Matice hrvatske 2, Čakovec. 

Kristina Pongrac, programska koordinatorica u sklopu projekta Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier na ovom će događaju prezentirati i otvoriti javni razgovor s ciljem da umjetnicima, udrugama, kulturnim djelatnicima i široj zajednici približi programski sadržaj i uključivanje društveno-kulturnih i umjetničkih programa u zgradu Scheier.

Svi zainteresirani moći će saznati informacije i biti sudionici razgovora o:

  • namjeni zgrade Scheier, koordinacijskom odboru, uvjetima prijave programa, dostupnim terminima i informacijama o programima, 
  • tehničkim mogućnostima prostora i opremi,
  • Javnom natječaju raspisanom u sklopu projekta Nove prakse i 10 financiranih kulturno-umjetničkih programa koji nas čekaju do kraja 2019. godine,
  • budućem javnom natječaju za financiranje programa kroz projekt Nove prakse.

O viziji razvoja društveno-kulturnih i umjetničkih programa u zgradi Scheier govorit će i Aleksandra Ličanin, osoba za odnose s javnošću i javne politike na projektu Nove prakse, ujedno i predstavnica Međimurske županije – partnera na projektu Nove prakse.

Dođite i saznajte koji to atraktivni programi otvaraju vrata Scheierice, kako prijaviti društveno-kulturne i umjetničke produkcije i događaje te nemojte propustiti priliku da se i sami uključite!

Dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier pronađite na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (FacebookInstagram).

Otvoreni javni razgovor o aktualnim procesima suupravljanja u kulturi u MŽ i zgradi Scheier pod nazivom Saznaj sve o društveno-kulturnim i umjetničkim programima Scheierice organizira se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine

(info@scheier.hr, Naslovna fotografija: Zračni Alex)