Jedinstvena Noć muzeja na sjeveru Hrvatske

Noć muzeja je manifestacija koja se u Republici Hrvatskoj odvija po devetnaesti put, a ove će godine posljednjeg petka u siječnju, 26.1.,  na prostoru Turističke zajednice područja Mura i gorice koja objedinjuje Grad Mursko Središće i općine Podturen, Selnica i Vratišinec posjetitelji moći uživati u nizu različitih otvorenih postava.

Svi postavi bit će otvoreni od 16.00 do 23.00 sata. Na području Murskog Središća bit će otvoren Spomen dom rudarstva Cimper s novom atrakcijom – proširenom stvarnošću. Ne propustite priliku za fotografiranje s digitalnim likovima iz bogate rudarske povijesti.

U Križovcu će biti otvoren interpretacijski centar Med dvemi vodami. Nagrađivani postav otkriva čaroliju prirode našeg međurječja i nikog ne ostavlja ravnodušnim. U Podturnu u društvenom domu čeka vas izložba starih alata i zanata, koja će vas vratiti u neka druga vremena.

U tom duhu, u Gornjem Kraljevcu je otvorena Mamičina škrinja, divni etno postav koji govori o svakodnevnom životu ljudi ovog kraja.

Kao šećer na kraju dolazi dobro svima poznati Oldtimer muzej Šardi u Selnici, zbirka automobila kakvom se malo tko u Europi može pohvaliti. Ulaz u sve postave je slobodan, na većini mjesta čekaju vas i kuhano vino i čaj, i pozivamo vas da podržite baštinu svoga kraja!

(GMS)