Javni razgovor o nezavisnoj društveno-kulturnoj sceni u Varaždinu

Priključi se online razgovoru u četvrtak, 3. rujna, u 17 sati

Kakva je nezavisna scena u Varaždinu? Kakve festivale i društveno-kulturne događaje rade Varaždinci? Koje su sličnosti i razlike između čakovečkog i varaždinskog društveno-kulturnog djelovanja?

Ovo su samo neke od tema o kojima će se razgovarati u četvrtak, 3. rujna u 17 sati na online Javnom razgovoru o nezavisnoj društveno-kulturnoj sceni Varaždina s važnim akterima varaždinske nezavisne kulturne scene Danijelom Mikulek, predstavnicom Udruge mladih V.U.K. i Hrvojem Selecom, predstavnikom Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Svi zainteresirani mogu se uključiti i pratiti razgovor uživo na Scheier Facebook stranici.

Razgovor će moderirati Valentina Nedeljko, koordinatorica javnih razgovora, edukacija i umrežavanja, predstavnica saveza udruga Platforme za Društveni centar Čakovec.

Cilj razgovora je upoznati međimursku i širu javnost s varaždinskom nezavisnom društveno-kulturnom scenom, uspješnim događajima, suradnjama i pozitivnim praksama u suupravljanju koje svakako mogu biti poticaj i vrelo korisnih informacija za daljnji razvoj suupravljanja u Međimurskoj županiji i zgradi Scheier.

Više o gostima razgovora:

 Danijela Mikulek završila je studij pedagogije (FFRI) te već niz godina aktivno djeluje u civilnom sektoru. Članica je varaždinske Udruge mladih V.U.K. te je voditeljica projekta Svi smo mi kultura. Ima veoma bogato volontersko iskustvo još od studentskih dana. Volontira u Udruzi Nova Ves u srcu te je voditeljica radionica za djecu i mlade i organizator programa, jedna je od osnivača  Udruge studenata pedagogije Praxis, a volontersko iskustvo imala je i u Plivačkom klubu Forca s djecom teškoćama u razvoju, u Dječjem domu Tić kao pomagač u učenju te je radila na projektu snimanja filma “Preuzmimo Benčić” o industrijskoj kulturi grada Rijeke s djecom i mladima. Radi s djecom i kao trenerica na Digitalnoj akademiji u programu Junior koji provodi Visoko učilište Algebra.

Hrvoje Selec svoje djelovanje u kulturi temelji na petnaestogodišnjem radu u području audiovizualne djelatnosti kroz civilni sektor. Zaposlen je u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA te je jedan od osnivača VAFI & RAFI – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih koji se održava u Varaždinu i Rijeci, a od samih početaka istog vrši funkciju direktora festivala. Aktivan je član brojnih udruga u kulturi i šire, a vršio je dužnost zamjenika predsjednika Kulturnog vijeća Grada Varaždina (2015.-2019.) gdje je bio zadužen za područje vizualne umjetnosti. Dopredsjednik je Udruge MOP Sveučilišta Sjever koja organizira MOP Špancirfest – festival multimedije. Funkciju dopredsjednika vrši i u novoosnovanim udrugama Kuća kreativnih inovacija i EduNorth.

Novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).

Javni razgovori organiziraju se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

 

Valentina Nedeljko