Javni razgovor i umrežavanje s pokretačima nezavisne i suvremene kulture u Čakovcu s predstavnicima Rijeke i Karlovca

KOLIKO NAM JE VAŽNA KULTURA?

Smatrate da je kultura važna, da se u nju treba ulagati te ju razvijati? Mislite da fali suvremenih sadržaja u kulturi i kulturnim događanjima Međimurja? Ako Vam je  bar jedan  od  odgovora  na  ova  pitanja  da – dođite  i  podržite, dajte svoj stav, kritiku ili ideju za kulturu u Međimurju na Javnom razgovoru, nacionalnom umrežavanju i razmjeni iskustava s predstavnicima društveno-kulturnih centara iz Rijeke i Karlovca  u srijedu, 18. lipnja 2019. godine u 17:00 sati u zgradi Scheier, Ul. Matice hrvatske 2, Čakovec.

 

Nakon uspješnih i zanimljivih razgovora o kulturi i umrežavanja u Zagrebu, Puli, Koprivnici i Varaždinu, Platforma za Društveni centar Čakovec u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier, organizira ovaj događaj za građane, udruge u kulturi i umjetnosti, kulturno-umjetničke organizacije i predstavnike  javnih institucija u Međimurju.

U goste nam iz Karlovca dolaze predstavnici KAoperative, Ivana Francisković Olrom i Denis Mikšić, a iz Rijeke predstavnici Molekule (trenutno i suradnici u radu Europske  prijestolnice kulture Rijeka 2020)  Davor Mišković  i  Luka Rodela.

Cilj ovog događaja je razmjena dobrih ideja, razgovor o izazovima i  dobrim prilikama kulturi, razmjena iskustva s predstavnicima društveno-kulturnih centara iz Karlovca i Rijeke,  razgovor o sudioničkom upravljanju i generiranju zajedničkih interesa u suupravljanju u kulturi.

Dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier pronađite na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).

Javni razgovor, nacionalno umrežavanje i razmjena iskustava s predstavnicima društveno-kulturnih centara iz Rijeke i Karlovca organizira se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

(Valentina Nedeljko, foto: VN)