Javni razgovor i besplatna online radionica suvremenog kazališta Senke Bulić

Nemojte propustiti besplatnu radionicu suvremenog kazališta priznate glumice, redateljice i producentice Senke Bulić

Želite razvijati svoje glumačke vještine, upoznati mehanizme izvedbe u suvremenom kazalištu ili saznati nešto više o tome što je suvremeno kazalište?

U petak, 18. rujna, sudjelujte u online Radionici suvremenog kazališta koju vodi poznata glumica, producentica i redateljica Senka Bulić, a ovog četvrtka, 10. rujna, iskoristite priliku sudjelovanja u online Javnom razgovoru o suvremenom kazalištu. Za radionicu se potrebno unaprijed prijaviti, a na javni razgovor dolazi se uključivanjem na Scheier Facebook Live Stream.

Radionica suvremenog kazališta će se održavati online preko platforme Zoom u petak, 18. rujna, od 18 do 21 sati, a namijenjena je za sve zainteresirane (16+) bez obzira na kazališno iskustvo i znanje. Radionica je besplatna, ali je broj polaznika radionice ograničen. Prijave su otvorene putem prijavnice do 15. rujna u 23:59 sati.

Voditeljica i autorica radionice je Senka Bulić, nekima poznata kao glumica iz filmova Kako je počeo rat na mom otoku ili Svećenikova djeca, a drugima kao uspješna kazališna redateljica, producentica i osnivačica Umjetničke organizacije Kazalište Hotel Bulić.

Sa suvremenim kazalištem, radom Senke Bulić svi zainteresirani moći će se bolje upoznati i ovog četvrtka, 10. rujna, u 17 sati na online Javnom razgovoru o suvremenom kazalištu sa Senkom Bulić na kojem će biti riječi i o konceptu ove zanimljive radionice. Razgovor će ići uživo na Scheier Facebook Live Streamu.

Više o radionici

Radionica suvremenog kazališta temeljena je na tekstu Coco Bernard-Marie Koltesa, će svima zainteresiranima za glumu i suvremeno kazalište omogućiti razvijanje novih glumačkih vještina, sposobnosti samoizražavanja i kritičkog mišljenja, izražavanje putem kreativnog procesa, ali i stjecanje znanja o različitim formama suvremene umjetnosti.

Educirati se o izvedbenoj umjetnosti prije svega znači oformiti umjetnički senzibilitet. Umjetnički pedagoški projekt postavlja u suodnos autore suvremene umjetnosti i korisnike od kojih će se jedan dio i u budućnosti baviti umjetnošću, što nalaže konkretnu uključenost umjetnika u pedagoški rad.

Više o voditeljici radionice

 Senka Bulić je završila glumu na AKFTV u Zagrebu. Radila je s redateljima kao što su Vito Taufer, Janusz Kica, Jean Michel Bruyere, Paolo Magelli, Damir Zlatar Frey, Božidar Volić, Eduard Miler i brojni drugi te igrala u filmovima Cijena života (Bogdan Žižić), Pont Neuf (Željko Senečić), Kako je počeo rat na mom otoku (Vinko Brešan), Svećenikova djeca (Vinko Brešan), Svinjari (Ivan Livaković), Egzorcizam (Dalibor Matanić)…Paralelno s glumačkom karijerom gradila je i redateljsku te producentsku karijeru. Osnivačica je i umjetnička voditeljica Umjetničke organizacije Kazalište Hotel Bulić te je režirala dvadeset i dvije predstave.

Svi zainteresirani su pozvani da sudjeluju i posjete programe, a novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).

Društveno-kulturni i umjetnički programi organiziraju se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Valentina Nedeljko