Jan Kerekeš opet lovio krtice u Murskom Središću

Rasprodana predstava, puna proširena dvorana CZK-a, oduševljeni gledatelji i izvanredan nastup Jana Kerekeša u nagrađivanoj komediji „Krtice“

Povodom Dana Grada Mursko Središće u nedjelju 13. svibnja u CZK „Rudar“ gostovao je Kerekesh Teatar, Jan i Ljubomir Kerekeš. Odigrali su dvije predstave, svaki svoju, jednu u 18 sati, a drugu u 20 sati, naravno pred punim auditorijem.

Već smo pisali da se Kerekeši i Središće vole javno, da ih ovdje ljudi naprosto obožavaju, što dokazuju svojim posjetama njihovim izvedbama. Kerekeši to cijene te se rado pojavljuju u Murskom Središću bilo kao glumci ili kao ribiči, jer su očarani obalom Mure i kompleksom Napolitanke gdje su više dana kampirali.

Prvu predstavu „Krtice“ izveo je Jan Kerekeš ovaj put, kako smo već rekli u prekrasnom novom Centru za kulturu, a istu predstavu odigrao je prije nekoliko godina u lučici na šetnici uz Muru pred tisuću ljudi.

Odličan glumac, komedijaš i šaljivđija, a nadasve izvanredan mimičar, Jan je i ovaj put dao sve od sebe te dobro nasmijao oduševljenu publiku koja ga je u više navrata prekidala aplauzima.

Radnja ove komedije odigrava se na nogometnom terenu NK Žbunj-a gdje se Jan kao domar Stjepan Radički bori s krticama koje uništavaju teren. Pri tome izmišlja i koristi sve moguće metode i načine koje mu padaju na pamet, no krtice se pokazuju kao tvrd orah.

„Krtice” su bile nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine, režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, a do sada je predstava osvojila 3. nagradu publike na 16. festivalu pučkog teatra Omišalj – Čavle i nagradu žirija kao najbolja na Festivalu monodrame Monok@ 2017. u Krapinskim Toplicama.

Nakon predstave Jan se rado družio s obožavateljicama i obožavateljima te se s njima i fotografirao.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)