IZNIMNO USPJEŠNA GODINA ZA GRADSKI PUHAČKI ORKESTAR

Svoju redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu održali su članovi Gradskog puhačkog orkestra Mursko Središće.

Na Skupštini je predsjednik Ivan Novak iznio izvješće o radu, financijsko izvješće blagajnik, nadzorni odbor utvrdio da je poslovanje bilo u skladu sa važećim propisima. Skupštini je nazočno bilo 26 skupštinara, te gradonačelnik gosp. Dražen Srpak.

Godina 2016. bila je iznimno uspješna za GPOMS kako je u svom izvješću o radu udruge iznio predsjednik Ivan Novak, te pobrojio sve manifestacije, prigode, susrete i gostovanja koja su obilježila izvještajno razdoblje:

– Serjonski fašnik (mali i veliki)

– Budnica 1.svibnja

– Tijelovska procesija

– Promenadni koncert u Lendavi

– 23. smotra puhačkih orkestara limene glazbe Međimurske županije

– Nastup u Republici Mađarskoj u Nardi na proslavi vatrogastva

– Nastupi uz dane Grada

– Obilježavanje zaustavljanja tenkova

– Ljeto uz Muru

– Obilježavanje Sv,Barbare

– Ponoćni koncert u župnoj crkvi

Kruna djelovanja bila je 23. Županijska smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske  županije održane 15.05.2016. u Gradu Mursko Središće. Bio je to glazbeni događaj koji je odrađen besprijekorno, zahvaljujući UO ORKESTRA, Gradu, te svim sponzorima.

Ugostili smo preko 500 glazbenika, te u organizacijskom i svakom drugo pogledu odradili prema ocjeni stručnih ljudi ,jednu od najbolji smotri. Također smo u 2016.godini obnovili „styling“ članova orkestra sa novim košuljama i kravatama za sve članove orkestra u „zelenoj“ prepoznatljivoj gradskoj boji, te posebna zahvala gđi. Renati Kovačić na sponzoriranju toga projekta.

U programu rada za narednu godinu, također će orkestar biti prisutan na svim događanjima grada, župe, smotre, gostovanja u inozemstvu. Također plan da GPOMS dobije svoj „barjak“, da se ide u nabavu potrebnih instrumenata, i na popunjavanje novih članova orkestra, što predstavlja gorući problem u djelovanju. Za sve aktivnosti potrebna su i određena financijska sredstva, a koja će prema riječima gosp. gradonačelnika Dražena Srpaka, biti osigurana iz gradskog proračuna.

Skupština je završila sa radom u 17 sati uz kratki domjenak za sve članove i goste.

Predsjednik GPOMS: Ivan Novak, foto Tin Tomanić