Izložba fotografija “Mladi kao pokretači društvenih promjena” udruge Zora

Udruga Zora vas poziva u utorak, 04.06.2019., na otvorenje izložbe fotografija „Mladi kao pokretači društvenih promjena“ u sklopu istoimenog projekta udruge Zora. Otvorenje će biti u zgradi Scheier u Čakovcu u 10:00 sati.

Na izložbi će se sa 17 fotografija predstaviti isti toliki broj autora/ica, mladih i učenika srednjih škola koji su pod vodstvom voditelja Ivana Čondora (Graditeljska škola Čakovec) prošli ciklus Radionica fotografskog aktivizma. Sudionici/ce su učili o fotografiranju (fotografskim tehnikama, pravilima kojih se dobro pridržavati, opremi koju koriste) i imali zadatak fotografirati na temu „Mladi kao pokretači društvenih promjena“. Ovih 17 fotografija savršeno prikazuje kako mladi različito shvaćaju ulogu mladih u poticanju i pokretanju društvenih promjena, koji su njihovi problemi, načini rješavanja tih problema i koje su motive odabrali za njihovo prikazivanje posjetiteljima/cama.

Različiti motivi na fotografijama kojima autori/ice žele posjetitelje/ice osvijestiti o problemima, potaknuti na razmišljanje, ali i na djelovanje i akciju povezani su u jednu cjelinu, a posjetitelji neće ostati ravnodušni, već će zamišljeni napustiti izložbu i dobiti novi pogled na društvene promjene, ali i mlade kao pokretače istih.

Dođite na otvorenje izložbe i pogledajte kako mladi vide probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu, što ih muči, kako bi riješili te probleme i kojim motivima su ih odlučili prenijeti na posjetitelje/ice izložbe.

Vidimo se na otvorenju izložbe.

(Udruga Zora, Vinko Okreša)