IZLOŽBA DAVORINA RADIĆA U MUZEJU MEĐIMURJA ČAKOVEC

Muzej Međimurja Čakovec priređuje izložbu Davorina Radića. Davorin Radić rođen je 1957. u Hrvatskoj Kostajnici, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu završio je u klasi prof. Vasilija Jordana. Bio je suradnik Majstorske radionice prof. Ljube Ivančića i prof. Nikole Reisera u razdoblju od 1983. do 1985.

S kolegama Vladimirom Blažanovićem, Tihomirom Lončarom, Goranom Petračem i Velimirom Račkim osniva 1998. umjetničku grupu Contra. Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je za doprinos umjetnosti 1999. godine. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu.

Moderna galerija u Zagrebu predstavila je 2016. prvu cjelovitu retrospektivu stvaralaštva Davorina Radića. U sklopu VII. umjetničke kolonije Štrigova 2017. koju organizira grupa Contra u Izložbenom salonu MMČ-a vidjet ćemo reduciranu verziju ove velike retrospektive na kojoj će se autor predstaviti izborom od tridesetak radova iz različitih tematskih ciklusa u različitim tehnikama.

Otvorenje: Izložbeni salon Muzeja Međimurja Čakovec, četvrtak, 6. srpnja 2017. u 18 sati

(Zlatko Bacinger)