Izaberi najbolje radove polaznika radionica modnog dizajna, slikarstva, glazbene produkcije, kreativnog pisanja i filma!

Pogledajte radove naših mladih umjetnika i umjetnica u području glazbe, slikarstva, kreativnog pisanja, modnog dizajna i filma! Glasajte klikom na 🖤 za najbolje radove na www.artveseraj.hr! Troje najboljih iz svake kategorije nagradit ćemo, a vaša podrška osigurat će im prve korake u razvoju profesionalne karijere! I zato, ne štedite glasove, podržite mlade, podržite kulturu!

Na radionici kreativnog pisanja sudjelovali su mladi od 15 do 25 godina koji imaju afiniteta prema pisanju. Pod vodstvom redateljice i scenaristice Marine Tetarić Prusec sudionici su na radionici radili na svim formama i oblicima s posebnim naglaskom na kreativnom pisanju za film i vizualne medije!

Na radionici modnog dizajna sudionice su upoznate sa svim fazama razvoja modne kolekcije te, nakon što  su se teorijski i praktično potkovale, radile su na razvoju vlastite kolekcije s mentoricom Tihanom Mikšom.

Polaznice slikarske radionice  na početku ciklusa svladavale su tehnike crtanja i slikanja s naglaskom na kompoziciju i odnose boja. U drugom dijelu ciklusa radile su na vlastitim radovima koje su usavršavale na individualnim konzultacijama s akademskim slikarom Vladimirom Vrljićem Ankinom.

Polaznici filmske radionice uz vodstvo dramaturga Davora Žagara mladi su poznati s fazama nastanka filma, od ideje do knjige snimanja te radili na razvoju scenarija.

Na radionicama glazbene produkcije sudjelovali su mladi koje sviraju i produciraju glazbu. Uz vodstvo Lovre Baletića, radili su na svim formama i oblicima, učili o korištenju DAW-a, o efektima i pluginsima, a što su producirali za natjecanje preslušajte na artveseraj.hr!

Otvorena medijska grupacija projektom Art(ve)šeraj Art(ve)šeraj želi potaknuti međusobnu solidarnost, kreativnost i uspostaviti sustav podrške za mlade u Hrvatskoj. Kroz strukturirane radionice omogućujemo besplatno učenje profesionalnih umjetničkih tehnika, pristup brojnim kvalitetnim sadržajima i pružamo mladima priliku da pokažu svoj talent. Motiviramo mlade umjetnike, a posebno amatere koji nikada nisu imali priliku učiti umjetničke tehnike u profesionalnom okruženju i raditi na svojim vještinama. Uključivanje mladih ljudi u umjetničke procese, uz istodobno ugrađivanje elemenata njihove vlastite kulture u obrazovanje, razvija u svakom pojedincu smisao za stvaralaštvo i inicijativu, bogatu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju i moralni „kompas“, sposobnost kritičkog mišljenja, smisao za samostalnost te slobodu mišljenja i djelovanja.

Ovim se putem mlade ljude izravno potičemo na pronalaženje vlastitih načina izražavanja i znanja o vlastitim misaonim procesima. Kako bismo sve ovo postigli, vodimo se osnovnom idejom na kojoj se temelji cijeli projekt, a to je individualizirani pristup svakoj mladoj osobi koja sudjeluje na ovome projektu.

Otvorena medijska grupacija