IZ KRIŽOVCA OTJERALI GOSPODINA FAŠNIKA

Danas su u Križovcu odlučili otjerati gospodina Fašnika. Ispred Društvenog doma okupilo se mlado i staro, maskirano i nemaskirano. Moglo bi se reći da su sat vremena svojim plesom u Križovcu prevladavale ninđe, princeze, policajci, vještice i ostali junaci.

01

Članice Udruge žena Križovec na čelu s Gordanom Šoltić  i predsjednik VMO Križovec Marko Strojko našim su junacima, a i njihovoj podršci pripremili čaja, kolača, kuhanog vina, dobre glazbe i ostalog. Plesa, kao ni dobre volje, nije nedostajalo. I zaista, za dobru volju nije zaslužno kuhano vino – tek kasnije je bilo posluženo.

00

Iako se činilo da će stvari izmaknuti kontroli jer su se dogodila neka ‘hapšenja’ i provjere legitimacije, ipak se situacija smirila kada je crvenkapica Katarina Horvat pobjegla vuku iz šume te djeci podijelila bombone. Mogli bi zaključiti da je to bio spas u zadnji čas.

03

03a

Kako se organizatori nisu mogli odlučiti koja od prisutnih maski bi bila najbolja, odlučili su svakog mališana nagraditi pohvalnicom i bombonina. Zaključno, svi maskirani bili su odlični i zaslužni za tjeranje zime, što je pohvalno i oku lijepo.

04

Ovaj događaj još je jedan dokaz da je puno toga moguće  u malom mjestu Križovcu jer “malo nas je, al’ nas ima”.

(tekst i foto Martina Šoltić)

05

06