HRVATI IZ POMURJA UGOSTILI PRIMORCE I ISTRIJANE U PINCE MAROFU

Zajednička priredba Društva Primorci i Istrijani u Prekmurju i Hrvatskog kulturnog društva Pomurje.

U seoskom domu Pince Marof več u jutarnjim satima započela je tradicionalna priredba Društva Primorci i Istrijani u Prekmurju-Primorske koline. Članovi društva predstavili su nekoliko autothonih primorskih jela i proizvoda koja su več zaboravljena među Primorci u Prekmurju.
Kulturnom dijelu programa priredbe predstavili su se članovi Folklornog ansambla Hrvatskog kulturnog društva Pomurje,koji su izveli samostalni koncert u kojem su nastupali tamburaši,folklor i recitatori. Izveli su tri plesne koreografije:Međimurje kak si Lepo zeleno,Plesovi hrvatskog zagorja i Prekmurski plesovi. U recitaciji su se predstavile Sanja Bacinger i Suzana Kutnjak,tamburaši su izveli nekoliko tamburaških skladbi i pratili su Stanku Perčić u vokalnoj izvedbi.
Nakon kolinske večere započela je plesna radionica,(prikaz osnovnih folklornih plesnih koraka),sa namjerom da se uključe novi plesači u folklorni ansambl.
Posebno raspoloženi tamburaši svojim pjesmama dugo su držali pun plesni podi i dobro plesno-pjevno raspoloženje svih prisutnih.

                                                                        Tekst Đanino Kutnjak