HRVATI IZ POMURJA U LENDAVI ORGANIZIRALI IZLOŽBU RUČNIH RADOVA

Hrvatsko kulturno društvo Pomurje nakon nekoliko godina organiziralo je i drugu izložbu ručnih radova na kojoj su u velikom broju svoje radove predstavile članice i članovi društva ali i članice i članovi drugih  društava.
Početna ideja Stanke Perčić kojoj se u organizaciji pridružila i Andreja Magyar da sakupi ručne radove i stime potakne da mnogobrojni vrijedni radovi naših samozatajnih članica budu izloženi. Prerasla je u veliku izložbu kojoj su se pridružila i druga društva sa jednom izlagačicom iz Hrvatske Julijanom Levačić(trideset dva izlagača) time su dali svoj doprinos kulturnim zbivanjima uz Slovenski kulturni praznik.
Pomno izabranim i predstavljenim ručnim radovima, široj javnosti se pokazao veliki spektar rukotvorina :heklani,pleteni i vezeni radovi,broševi,gobleni,nakit i čestitke,slike u raznim tehnikama,drveni suveniri i galanterija.
Na svečanom otvorenju izložbe u kračem prigodnom programu predstavile su se članice Ženskog zbora Kulturno umjetničkog društva Žiškovec sa nekoliko međimurskih prigodnih pjesama te Renata Lugomer Pohajda recitacijom.
Izložbeni prostor kao  stvoren za takovrsne izložbe u tri dana trajanja izložbe bio je stjecište mnogih izlagača i posjetioca koji su razgledavali izložene eksponate,razmjenjivali  iskustva ili gledali slajdove filmova i fotografija na velikom ekranu o prebogatim zbivanjima HKD Pomurje,koje je sakupio i montirao Antun Rumplin.
Potaknuti izlagači i organizatori žele nastaviti započeti rad u budučoj zajedničkoj sekciji ručnih radova unutar HKD Pomurje.

Tekst:Đanino Kutnjak

Fotografija :Antun Rumplin