Gradski puhački orkestar Mursko Središće održao redovnu Izbornu godišnju skupštinu

Za novog predsjednika izabran je DAVID VABEC iz Peklenice

Svoju predsjedničku funkciju nakon 16 uspješnih godina vođenja udruge predao je IVAN NOVAK

U prostorijama udruge (stara pošta) u nedjelju dana 26.02.2023. održana je redovna izborna godišnja skupština GPOMS. Skupštinari su za novog predsjednika izabrali mladog i agilnog člana orkestra DAVIDA VABECA iz Peklenice, za tajnika SEBASTIJANA VURI iz Murskog Središća, te blagajnica MARIJA MIKOLAJ iz  Murskog Središća. Također je izabran i novi upravni odbor.

U nastupnom govoru novog predsjednika, koji i sam svira saksofon u orkestru, dalo se iščitati da je glavna zadaća omasoviti orkestar tj. privući nove mlade članove orkestra te nastaviti s nastupima kao i do sada.

Instrumenata ima dovoljno, tako smo prošle godine uz pomoć grada kupili bariton saksofon Yamaha vrijedan, 5.103.€, što je kapitalna investicija za duže vrijeme.

Dosadašnji predsjednik IVAN NOVAK zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu orkestra te posebno zahvalio  umjetničkom voditelju i dirigentu prof. PETRU NOVAKU  koji je u orkestru od prvog dana, koji prvi dolazi na probe, a zadnji odlazi. Iza njega je više od stotinu uvježbanih puhaća muzičara kroz dosadašnji rad.

Novo izabranom mladom vodstvu udruge zaželio je puno uspjeha u radu.

Poslije skupštine priređen je prigodni domjenak za sve koji su se odazvali na skupštinu.

Tekst: Marijana Novak foto: Tin Tomanić