Gradski puhački orkestar Mursko Središće održao izbornu skupštinu

Sebastijan Vuri novi predsjednik Udruge

GPOMS u svojim novim prostorima u Martinskoj 2 u Murskom Središću održao je svoju izbornu skupštinu.
Nakon uvodnih riječi i pozdrava prisutnima te usvajanja Dnevnog reda izvješće o radu udruge u 2023. godini podnui je dosadašnji predsjednik Udruge David Vabec.


Istakao je da je protekla godina bila uspješna te su ovo izvještajno razdoblje obilježili brojni nastupi i manifestacije.
Započelo je od dječjih maškara te Serjojnskog fašnika, gdje su neizostavni sudionici povorke, a sudjelovali su i kod obljetnice zaustavljanja tenkova.
Prvomajska budnica nakon par godina pauze uzrokovane aglomeracijom i lošim stanjem cesta, napokon se vratila i veselo s glazbom u ranim jutarnjim satima probudila mještane na području cijelog našeg grada.
Nastupili su i kao gosti na promenadnom koncertu glazbenih škola u susjednoj Lendavi. U suradnji s Mažoretkinjama Grada Murskog Središća ove godine organizirali su veliki zajednički promenadni koncert na Šetnici sv. Barbare te kao i u suradnji s „bratskim“ puhačkim orkestrom Male Subotice te Mažoretkinjama Općine Mala Subotica.
Kao i već niz godina orkestar je sudjelovao na smotri puhačkih orkestara i limene glazbe Međimurske županije u Donjoj Dubravi.
Kraj godine obilježen je božićno-novogodišnjim koncertom.
Nakon podnesenih i prihvaćenih izvješća predsjednika kao i izvješća o financijskom stanju Udruge članovi skupštine prišli su biranju novog rukovodstva pošto se dosadašnji predsjednik David Vabec zbog privatnih obaveza zahvalio na dosadašnjem obavljanju dužnosti.
Za novog predsjednika izabran je Sebastijan Vuri, za tajnika Luka Novak, a za blagajnika Albert Rihtarec svi iz Murskog Središća.
Izabran je i novi Upravni odbor Udruge.


Nakon što je izabran na novi predsjednik se zahvalio na povjerenju te istaknuo da mu je svakako cilj privući nove članove te svakako nastaviti sa što češćim nastupima orkestra.
Skupštinarima su se nakon toga obratili predstavnik Grada Mursko Središće ravnatelj CZK „Rudar“ i direktor Turističke zajednice „Mura i Gorice“ Zoran Turk koji je pohvalio rad orkestra te im obećao svu pomoć od strane Grada i gradonačelnika Dražena Srpaka koji je ovaj put bio spriječen te se nije mogao odazvati njihovom pozivu.


U ime KUD-a „Mura“ skup je pozdravila Marijana Novak koja je također pohvalila rad orkestra kao i njihovu suradnju s KUD-om.

Skup je završio malenim domjenkom .

(tekst i foto: zr)