GRADSKA KNJIŽNICA M. SREDIŠĆE POZIVA VAS NA NOĆ KNJIGE

Pozivamo vas u petak, 21. travnjaGradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće na NOĆ KNJIGE koja se održava povodom Dana hrvatske knjige (22.travnja) te Svjetskog dana knjige i autorski prava.

PROGRAM:

9:00 – 12:00 STIHOVI NAS SPAJAJU

Učenici pograničnih mjesta iz Slovenije i Hrvatske pomoću stihova prikazat će specifičnosti svog kraja, naroda i države. Izrada zajedničkog rječnika. Potraga za blagom u knjižnici. Kviz za knjigoljupce. Radionica na otvorenom uz Muru(ovisno o vremenskim uvjetima).

12:30 – 14:00 ČITAONICA ZA NAJMLAĐE

Čitanje slikovnica hrvatskih autora za najmlađe uz igru i projekcija animiranog filma.

17:30 – 19:00 KNJIŽEVNI SUSRET S MELITOM MAKOVEC

Književni susret s Melitom Makovec, autoricom zbirke poezije “Čežnja”. Gostovanje i druženje s autoricom u novoj multimedijalnoj dvorani knjižnice.

meli

Autorica zbirke poezije Čežnja, rođena u Čakovcu, govori o svim licima ljubavi, onima uzvišenima, ali i onima na prvi pogled skrivenima koji često dolaze kasnije i donose gubitak, bol i izgubljenost. Za Melitu ljubav je pokretač sveg našeg bića i čini nas nepobjedivima

ce

20:00 – SEDMA UMJETNOST

Projekcija nagrađivanih dokumentarnih filmova u multimedijalnoj dvorani

ULAZ SLOBODAN

Od 24. do 28. travnja LOV NA ČAROBNE KNJIGE

U organizaciji i suradnji sa Knjižnicom OŠ Mursko Središće

Cijeli će tjedan u školi, okolici škole te u Gradskoj knjižnici biti sakrivena po jedna knjiga, a tragovi će biti objavljeni na internetskoj stranici škole, Facebook stranici škole i Knjižnice te oglasnoj ploči Knjižnice. Tko prvi pronađe knjigu, njegova je.

(Gradska knjižnica i čitaonica M. Središće)

noć