Gradonačelnica Čakovca otvorila “Ljetno kulturanje”, u veličanstvenoj atmosferi atrija Starog grada koncertom oduševila violončelistica Ana Rucner

Čakovečko ljeto počelo je i službeno 24. lipnja, svečanim otvaranjem događanjima bogatom manifestacijom „Ljetno kulturanje“ u atriju Starog grada u Čakovcu. Dobro poznato Ljeto u gradu Zrinskih od ove godine ima novi naziv, uz drugačiji, svježiji i bogatiji program pod organizacijskom palicom tima iz Centra za kulturu Čakovec.

Ljetno kulturanje na velikoj je pozornici u atriju otvorila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini te pozvala Čakovčanke i Čakovčane da u dva vikenda posjete sve što je za njih pripremljeno, oko 25 besplatnih programa, redom kazališnih predstava, filmskih projekcija, stand up-ova, koncerata i drugo, zaključno do 3. srpnja.

Prvi dan manifestacije donio je Chill zonu, dio za opuštanje u Perivoju Zrinskih kod sv. Jeronima te after party u Fox baru, dok je atmosferu zagrijala virtuozna violončelistica koja već više od 20 godina oduševljava sve generacije publike – Ana Rucner.

U Čakovec je stigla s novim, jedinstvenim koncertnim programom, u pratnji vrsnog rock bubnjara Marka Duvnjaka.

Publici su se predstavili programom crossover obrada klasike i novim repertoarom koji najavljuje njen singl “Bijeli anđeo”, uvertiru u novi album “Classic Balkan”. Album donosi novu epohu i poglavlje u glazbenoj karijeri poznate violončelistice, a uključuje i sjajne skladbe svjetske glazbe.

Elementi klasične, moderne i etno glazbe, uz atraktivan nastup na sceni, svrstavaju je u sam vrh domaćih izvođača na svjetskoj sceni, a čakovečka publika to je prepoznala i nagradila ovacijama.

GRAD ČAKOVEC