Grad Mursko Središće kapitalnim donacijama pomaže župe sa svog područja

Na području Grada Mursko Središće djeluju čak četiri župe i sa svima je ostvarena dobra suradnja, a Grad Mursko Središće svake godine osigurava sredstva za nužne radove na sakralnim objektima. U Murskom Središću pokazala se velika potreba za natkrivenim vanjskim oltarom i natkrivenim molitvenim prostorom, na groblju Križovec – Peklenica potrebno je izvršiti radove na uređenju grobne kuće u svrhu održavanja pogrebne ceremonije, u Hlapičini su potrebni radovi na uređenju okoliša, a u Štrukovcu radovi na unutrašnjosti kapele Gospe Škapularske. Kako bi se to ostvarilo, na 19. stručnom kolegiju gradonačelnika, gradonačelnik Dražen Srpak dao je sljedeća zaduženja:

Župa Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće – temeljem zamolbe za pomoć i sufinanciranje izvođenja projekta vanjskog oltara i natkrivenog molitvenog oltara odobrava se kapitalna donacija i to na način da će se u proračunu za 2022. godinu osigurati sredstva u visini od 75.000,00 kuna te u proračunu za 2023. godinu 75.000,00 kuna. Procijenjeni iznos za završetak projekta iznosi 674.940,50 kuna. U 2021. godini grad je već sufinancirao projekt sa 100 tisuća kuna tako da će ukupna donacija grada iznositi 250 tisuća kuna.

Župa Uzvišenja Svetoga Križa Vratišinec – temeljem zamolbe za uređenje grobne kuće na groblju Peklenica – Križovec odobrava se kapitalna donacija u iznosu od 20.000,00 kuna.

Župa sv. Martina biskupa, Sv. Martin na Muri – temeljem zamolbe za uređenje okoliša crkve sv. Ane u Hlapičini odobrava se kapitalna donacija u iznosu od 20.000,00 kuna.

Župa sv. Marka Selnica – temeljem zamolbe za uređenje sakristije i farbanje unutrašnjosti kapele Gospe Škapularske, koja administrativno spada u grad Mursko Središće, odobrava se kapitalna donacije u iznosu od 20.000,00 kuna.

(GMS)