Gostovanje operne predstave za djecu “Crvenkapica” u Čakovcu i Murskom Središću

Udruga Mala opera u suradnji s Dječjim kazalištem Dubrava predstavlja projekt

OPERA U GOSTIMA, putujuće operne predstave za djecu. Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiče razvoj publike

 

Opera CRVENKAPICA, nastala na glazbu Jacquesa Offenbacha („Pariški život“)  oživljava već pomalo zaboravljenu formu opernog kolaža (pasticcia), nekad vrlo uvriježenu na kazališnim pozornicama. Osmišljena je s namjerom da  djeci predstavi klasičnu glazbu, a uz poznatu priču, obilje vesele glazbe i plesa, mali će se gledatelji na zabavan i poučan način upoznati s čarobnim svijetom operne umjetnosti.  U izvedbi sudjeluju renomirani glazbenici pjevači, članovi Udruge Mala opera. Predstava se izvodi na hrvatskom jeziku uz glasovirsku pratnju uživo.

Dječje kazalište Dubrava iz Zagreba jedinstveno je kazalište za djecu koje na svom repertoaru redovito ima glazbene predstave namijenjene najmlađima. Udruga Mala opera već 15 godina sustavno djeluje na upoznavanju djece s klasičnom glazbom te na njima blizak i zanimljiv način predstavlja najbolja djela iz glazbene baštine. Dosadašnje zajedničke produkcije opernih predstava za djecu vidjelo je više od 40.00 malih gledatelja diljem Hrvatske.

Uzrast 4-10

Trajanje cca 40 min

Crvenkapica

Opera za djecu na glazbu Jacquesa Offenbacha

Libreto i adaptacija Zdenko Niessner

Režija Zdenko Niessner

Glazbeno vodstvo Danijela Petrić

Scenografija Gordana Bakić Vlahov

Koreografija i scenski pokret Sandra Banić Naumovski

Izvode:

Marijana Cirkveni – Crvenkapica

Zdenko Niessner – Vuk

Danijela Petrić – klavir

 

Termini izvedbi:

Petak,11. rujna – Čakovec, Zgrada Scheier u 17 i 18.30 sati

Subota, 12. rujna – Čakovec, Zgrada Scheier u 11.30 sati

Subota, 12. rujna – Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ u 16.30 sati

ULAZ SLOBODAN NA SVE IZVEDBE!

 

VAŽNO: zbog ograničenog broja gledatelja u Zgradi Scheier obavezna rezervacija na mail [email protected]. U mailu je potrebno navesti termin predstave te broj posjetitelja (djece i odraslih u pratnji).

Za izvedbu u Murskom središću sve informacije i rezervacije na mail

[email protected]