Godišnja skupština Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije

Godišnja skupština Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije

Redovnu izvještajnu skupštinu za 2021. godinu, Društvo je održalo 28. travnja. Na skupštini su bili kolege iz varaždinskog Društva pedagoga tehničke kulture i predstavnici Zajednica tehničke kulture Grada Čakovca i Međimurske županije.

U izvještaju o radu i raspravi članova i gostiju naznačeno je da je 2021. godina bila specifična godina, puna neizvjesnosti zbog pandemije. Dio planiranih aktivnosti pred sam početak otkazivan je ili prolongiran za 2022. godinu. Natjecanja mladih tehničara i Modelarske lige održana su samo na klupskoj ili školskoj razini. CODE clubovi u Murskom Središću i u III. OŠ Čakovec radili su malo „uživo“, više na „daljinu“. Prema izvršenim zadacima u Svjetskoj mreži CODE clubova označeni su kao uspješni. Društvo je dalo veliki doprinos organizacijom izložbe radova učenika i nastavnika, održanim radionicama i sudjelovanjem na Međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi AGRO ARCI 2021. u obilježavanju 75 godina tehničke kulture u Hrvatskoj i Međimurju, te Dana tehničke kulture Međimurske županije u Prelogu i Zajednice tehničke kulture grada Čakovca u Čakovcu. Uz to u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture održane su radionice za učenike i stručno osposobljavanje članova. Na državnom stručnom skupu „Primjeri dobre prakse“ u Rabcu i Labinu iznijeli smo naše dobre primjere u radu. Učenici iz naših osnovnih škola preko Društva bili su uspješni na Smotri učeničkih radova u Zagrebu, te su predstavljali Društvo i na 15. sajmu inovacija „INVENTUM“ u Iloku  gdje su dobili vrijedna priznanja i medalje. Član našeg i kolega iz Varaždinskog društva uredili su i napisali najviše tekstova za knjigu – monografiju Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture „50 godina zajedno“. Provedene su planirane aktivnosti u sklopu Projekta  “ITEO – Popularizacija STEM-a u Međimurju”,

Plan rada za 2022. godinu sadrži sve aktivnosti koje su i do sada provođene, te je dodana i priprema za obilježavanje 40 godina od osnivanja Društva, 1983. godine.

Željko Medved