Gledaj online razgovor i upoznaj čakovečku scenu: Udruga Baraka, 3FF i Cezam

Tko su ljudi koji razvijaju nezavisnu scenu u Čakovcu i Međimurju? Na online javnom razgovoru upoznajte ekipu koja stvara scenu kroz rad u udrugama koji je najčešće volonterski i pokrenut čistim entuzijazmom za razvojem nezavisne kulture i umjetnosti, ali i željom za dobrim društvom koje se stvara kroz kreativne projekte.

U četvrtak, 24. rujna 2020. godine u 17 sati na Scheier Facebook stranici pratite online javni razgovor „Upoznaj čakovečku scenu – Udruga Baraka, 3FF i Cezams ekipom iz Udruge Baraka, Udruge mladih “3FF” Čakovec i Centra za mlade Čakovec (Cezam) koja već niz godina stvara i gradi čakovečku nezavisnu scenu te saznajte nešto više o djelovanju ovih udruga, članstvu, budućim planovima, uspjesima i neuspjesima te o tome kako funkcioniraju Barake, a kako Prostor.

Udrugu Baraka će predstaviti Nikola Švenda, diplomirani sociolog i filozof, voditelj radionica za bubnjeve i perkusije i član benda Zagušljivi dim, koji je do danas sudjelovao na brojnim projektima društvenog i glazbenog karaktera.

Centar za mlade Čakovec (Cezam) predstavit će Tena Vrzan, po stuci nastavnica povijesti, koja je u Cezamu izgradila bogato volontersko iskustvo, a trenutno je predsjednica udruge i koordinatorica volontera i programa.

Teni će se pridružiti i Ivan Latin, jedan od voditelja Centra za mlade Čakovec, aktivan član Udruge mladih “3FF” Čakovec  i zaposlenik Platforme za Društveni centar Čakovec. Kontinuirano sudjeluje u produkciji raznih kulturno-umjetničkih programa i festivala u regiji ali i šire, a najviše u području audio-vizualne tehničke realizacije.

Udrugu mladih “3FF” Čakovec predstavit će Neven Levačić, volonter u udruzi 3FF od 2012. do danas i voditelj kluba Prostor od 2015. do 2019. godine. Ova udruga najpoznatija je po 3FF festivalu alternative i događaju Blast From The Past, a Neven će ispričati na koji način udruga djeluje u sklopu kluba Prostor, kako surađuje s Centrom za mlade i još druge zanimljivosti vezane uz njihov rad.

Svi zainteresirani mogu se uključiti i pratiti razgovor uživo na Scheier Facebook stranici.

Razgovor će moderirati Filip Živaljić, novi direktor Platforme za Društveni centar Čakovec.

 

Cilj razgovora je upoznati međimursku i širu javnost s udrugama članicama Platforme za Društveni centar Čakovec, međimurskom nezavisnom scenom, uspješnim događajima, suradnjama i pozitivnim praksama koje svakako mogu biti poticaj i vrelo korisnih informacija za svakog tko želi doprinijeti razvoju društveno-kulturne scene.

Novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).

Javni razgovori organiziraju se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Valentina Nedeljko,

Koordinatorica edukacija, događanja i studijskih posjeta

Platforma za Društveni centar Čakovec

Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier