Fra Vedran Kos predvodio svetu misu na čakovečkom Jugu: “Molite se kao da sve ovisi o Bogu, a radite kao da sve ovisi o vama”

Vi ste svjetlost svijeta!

Svetu misu na čakovečkom Jugu danas 5. veljače predvodio je Fra Vedran Kos koji je trenutno u svećeničkoj službi u Varaždinu. Fra Vedran imao je jako dobru propovijed koja je mnoge od nas potakla na razmišljanje.

Evanđelje:

Mt 5, 13-16

Vi ste svjetlost svijeta.

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:

»Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Nije više ni za što nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze.«

»Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.«

Riječ Gospodnja.

Fra Vedran je u svojoj propovijedi između ostalog naglasio  kako je u proteklim danima bio na pogrebima mladih osoba. Jednog 25 godišnjeg mladića i rođakinje od 41 godine starosti. Želio nam je naglasiti da je danas život čovjeka ko list na drvetu. Danas si živ a sutra te već nema.

U svojoj poruci propovjedi naglasio je da svatko od nas mora cijeli život biti “spreman na susret s Bogom”. Kasno je mijenjati se dok čovjek dođe na bolesničku postelju. Onda je kasno biti dobar, budi dobar dok imaš sve vrijeme, budi dobar i čini dobra djela dok imaš vremena u svom životu. Nikad neznaš kad možeš otići s ovog svijeta.

Poruka današnje propovijedi jesu riječi svetog Ignacija”Molite se kao da sve ovisi o Bogu, a radite kao da sve ovisi o vama. Bogu je sve moguće, Bog ima bolje planove za tebe nego što ti sam imaš planove za samoga sebe!

 

Tekst i foto: Pavo Jazvić