Fra David Sedlar odslužio mladu misu u župi svetog Antuna Padovanskog

Dva brata iz obitelji Sedlar iz Čakovca u svećeničkoj službi

Božji blagoslov je imati dva sina u svećeničkoj (Franjevačkoj) službi. Obitelj Sedlar iz Čakovca može se ponositi sa dva sina Franjevca. Danas 05.srpnja u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog na Čakovečkom jugu  fra David Sedlar imao je mladu misu. Otac  Drago i majka Irena mogu biti ponosni roditelji.

Također i naša župa sv. Antuna Padovanskog ponosna je na svog novog svećenika koji dolazi iz te župe. Ovo je treći fratar koji dolazi iz naše župe i na tome smo kao župa zahvalni dragom Bogu. Do sada su iz naše župe postali fratri fra Petar Horvat koji je mladu misu imao 2011.godine, fra Josip Sedlar imao je mladu misu 2017.godine i današnji mladomisnik fra  David Sedlar.

Davidov brat Josip Sedlar trenutno se nalazi u Rimu na doktoratu. Fra David Sedlar rođen je 11.12.1994.godine od oca Drage i majke Irene. Rođen je u višečlanoj obitelji sa devetero djece. U djecu roditelji Drago i Irena utkali su sve najbolje istinske, životne i kršćanske vrijednosti. David je u sjemenište otišao 2009.godine. Đakonsko ređenje obavio je 29.09.2019. godine. Svećeničko ređenje imao je 20.6.2020.godine u svetištu Marije Bistrice. Obitelji Sedlar čestitamo na drugom franjevcu u obitelji na njihovom i našem fra Davidu. Neka im je dragi Bog podari obilje blagoslova u njihovom  životu. Obitelj Sedlar također ima i kćer Vlatku koja se nalazi u Misiji u dalekom Ekvadoru gdje živi i pomaže u školi zajednice Krista Misionara Molitelja. Fra Davida neka dragi Bog blagoslovi,čuva i vodi kroz njegov svećenički život. Izjave Fra Davida i roditelja pogledajte u videu.

https://youtu.be/xXg8foYpdyY

(tekst i foto: Pavo Jazvić)