Fotoklub Čakovec sudjelovao na Danima fotografije u Lendavi

U organizaciji Foto-video kluba Lendava uz potporu Općine Lendava od 07.–09. rujna održani su „Dani fotografije u Lendavi“. U sklopu toga u lendavskom parku priređena je izložba nagrađenih fotografija pod pokroviteljstvom FIAP-a.

Na ovom događaju u susjednoj Sloveniji sudjelovali su sa svojim „fotkama“ i članovi Fotokluba Čakovec čiji su radovi izazvali veliki interes posjetitelja.

 

 

Sve je počelo u petak kada je u lendavskom parku u 18,00 sati otvorena izložba, a nastavljeno je u subotu i nedjelju. Posebno zanimljiva bila je subota koja je obilovala mnoštvom događaja pa je tako u 10,00 sati bilo razgledavanje Camere Obscure i fotografske opreme pred Gledališkom in koncertnom dvoranom.

U 11,00 započela je Fotografska radionica na otvorenom u parku u stilu 50-tih godina koja je uključivala izradu frizura i šminkanje primjereno tom razdoblju.

Još jedna radionica održala se u 13,00 sati kod Centra Banffy pod naslovom „Ispišite svoje uspomene“. U 17,00 i 18,00 sati predstavljeni su Fotoklub iz Nagykanizse  s izložbom u Centru Banffy te Fotoklub Čakovec koji je svoju izložbu imao u Sinagogi, a u 19,00 sati povodom 10-godišnjice djelovanja ispred Gledališke i koncertne dvorane predstavili su se članovi Foto-video kluba Lendava.

U nedjelju u razdoblju od 09,00-12,00 sati održano je portretiranje dragovoljaca u staroj gradskoj jezgri. Spomenimo i to da su Dane fotografije u Lendavi popratili i tamburaši i još neki bendovi pa ni veselja nije nedostajalo.

(rt, foto Tin Tomanić)