FOTOGALERIJA Spec. operacija u Hlapičini

Kad se vrata zatvore, a svjetla pogase, više se nema kud – predstava počinje. Te sekunde su za glumce sigurno najnapetije, za razliku od onih kad krene pozdravni naklon. Zanimljivo je gledati sve ono između, a osobito, ako imate priliku, publiku. Iskustva s publikom su različita, jedne vrste u gradskim sredinama, a sasvim drugačija u seoskim. Nastupi u Hlapičini su po mnogo detalja posebni. Mimo srdačnosti domaćina u svim pomoćima u danima pripreme gostovanja impresionira uvijek, uvijek prepuna dvorana, a neoprostiva bi nepažnja bila ne naglasiti prebogate tanjure i prepune čaše za publiku i glumce.

To obilje gostoljubivosti kreiraju bračni par Stojko i Društvo žena Hlapičina pa je ozbiljno pitanje jesu li u Hlapičini veća uzbuđenja na sceni ili sva ona oko scene. U subotu, 20. svibnja, scenom su prošli specijalci kazališnog ansambla KUD-a Mura s predstavom Spec. Operacija autora V. Borovskog. U jednosatnoj predstavi u četiri čina nastupili su:

Mirjana Šoštarić, Jelena Moharić, Štefanija Žganec, Marina Rajf, Melita Nađ, Denis Halas, Vladimir Varšić i Antun Turk. Predstava niže scene iz naših svakodnevnih života u kojima se jasno prepoznaju krive i prave vrijednosti, pomodarstva i zablude, sudbine i uspjesi, ali i snažne poruke koje propitkuju moj – tvoj odabir puta i smisla života. Vrijedi odvojiti sat vremena, ako ne zbog autorskog teksta, onda svakako zbog načina na koji ga tumače glumice i glumci murskosredišćanskog teatra.

Tekst: Ivan Goričanec

Fotografije: Tin Tomanić