FOTOGALERIJA Anđa Marić u Varaždinu predstavila knjigu “Moja revolucija u 365 dana”

U četvrtak 23. ožujka Anđa Marić je u Gradskoj knjižnici i čitaonici ‘Metel Ožegović’ Varaždin predstavila svoju knjigu “Moja revolucija u 365 dana”.  Multimedijalna dvorana bila je popunjena što govori o interesu ljudi za ovu knjigu.

Anđa Marić hrvatska je pjevačica, spisateljica knjiga za djecu, blogerica i kolumnistica, nekadašnja manekenka i televizijska voditeljica. Rođena je 15. 11.1976. godine u Zagrebu. Javnosti je najpoznatija kao pjevačica grupe Flare, a bila je i druga pratilja Miss Hrvatske 1998. godine. Godinama se borila s bivšim mužem za skrbništvo nad sinom Gašperom, a uslijed borbe je i teško oboljela.

Teška borba za skrbništvo ostavila je danak na Anđinom zdravlju te je oboljela od encefalomijelitisa, bolesti moždane ovojnice, zbog koje je imala poteškoća s govorom, te gubila vid i motoriku u rukama i nogama. Liječnici su joj predviđali i multiplu sklerozu. Tijekom bolesti, Anđa je smršavjela, tresla se, imala dvostruke i trostruke slike te je jedva hodala. Jedno je vrijeme bila i u invalidskim kolicima. U jednom je intervjuu izjavila da se osjećala kao da ju je vlastito tijelo izdalo. 2014. godine započela je liječenje alternativnom medicinom i promijenila prehranu, te joj se stanje s vremenom poboljšalo, iako još uvijek teže hoda.

Evo što je rekla o svojoj novoj knjizi.

“Nakon dugo godina odlučila sam napokon izaći iz svog autoimunog ormara u kojem sam se skrivala od života, jer me je bilo sram što sam slaba i trebam pomoć.  Odlučila sam se u svom životu pojaviti svakoga dana bez obzira na to kako se osjećala. Odlučila sam živjeti i pričati svoju novu priču o pobjedi i uspjehu koji sam sanjala”, istaknula je Anđa u predgovoru knjige.

“I kad nitko nije vjerovao u mene, ja sam vjerovala i u sebe i u svoj put. To moje putovanje i predanost rezultirali su ozbiljnom promjenom, revolucijom i osobnom evolucijom – postala sam žena kakva sam oduvijek htjela biti: dosljedna, predana, neslomljiva i ranjiva. Kao breskva – čvrsta iznutra, a mekana izvana. Počela sam vjerovati u to da je spasitelj kojeg tražim – žena u mom ogledalu. Hodala sam vatrenim poljima Mordora i preživjela. Sada stojim na drugoj strani i mogu podijeliti svoje iskustvo. Nije bilo lako, neću lagati, ali moguće je.”

“Nije neobično da Anđu Marić doživljavamo kao svoju prijateljicu, kao nekoga koga dobro poznajemo, iako je možda nikada nismo sreli – kaže urednica izdanja Marina Dimić. – Upoznali smo je najprije kao glazbenicu, manekenku i voditeljicu, a potom i kao hrabru, snažnu ženu koja se suočila s teškim životnim situacijama onako kako mnogi od nas ne bismo mogli. Ona je osoba koju bismo zagrlili, kojoj bismo pružili ruku i jednostavno joj čestitali na tome što je takva kakva jest. A da je Anđa doista posebna osoba otkriva i u ovoj svojoj novoj knjizi. Knjiga je dijelom transkript, a dijelom razrada 365 tema iz videa s njezina YouTube kanala, no istodobno je i više od toga. Proživljeno iskustvo daje joj za pravo da nam poruči kako i najteže bitke nikad nisu unaprijed izgubljene.”

Na predstavljanju knjige bio je naš fotoreporter i dobar Anđin prijatelj Tin Tomanić, a ono što je snimio pogledajte u velikoj fotogaleriji.

(rt, foto: Tin Tomanić)