FOTO: Sjećanje na festival „Pjesma gradu rudara 2019.“

U povodu blagdana sv. Barbara, u Murskom Središću   2019. godine prvi put je organiziran susret zborova  pod nazivom PJESMA GRADU RUDARA. Kao što znamo, Mursko Središće i naš kraj je u prošlom stoljeću zahvaljujući rudarstvu  bio nositelj i pokretač  privrednog i kulturnog života i razvitka ne samo našega grada već i čitave MEĐIMURSKE ŽUPANIJE. Zato danas s ponosom nosi ime  Grad rudara i zato se  svake godine na sv. Barbaru kao zaštitnicu rudara prisjećamo svih rudara koji su svojim napornim i vrlo teškim radom doprinijeli razvitku našega kraja.

U želji da sačuvamo uspomenu na naše rudare i međimurske ugljenokope, KUD Mura je prošle godine  1. put organizirao  susret zborova pod imenom PJESMA GRADU RUDRA. Sudjelovali su zborovi s kojima KUD Mura najviše surađuje: :  dr . Vinko Žganec iz Vratišinca, Komorni mješoviti pjevački zbor Paulina Kapela Varasdin, Mješoviti pjevački zbor iz Klenovnika, Mješoviti pjevački zbor   Podravina  iz Ludbrega,  Mješoviti zbor Katruže iz Ivanovca, ŽVS Ftičice i Mješoviti pjevački zbor Kud-a MURA.

Bio je to uistinu festival zborske glazbe, svečanost koju smo htjeli pretvoriti u tradiciju. Nažalost, ove godine  iz poznatih razloga to nismo mogli. Ostalo nam je sjećanje na prošlu godinu i vjera i nada da ćemo to moći nastaviti u 2021. godini.

Radostan Božić i sretna vam i zdrava 2021. godina

KUD MURA MURSKO SREDIŠĆE

Tekst pripremila M. Trstenjak, foto: arhiva Muralista