FOTO Raspjevana večer u Štrigovi

Jučer se med štrigovskim bregima zaorila pjesma. U Domu kulture u Štrigovi održan je susret vokalnih sastava pod nazivom „Raspjevana večer u Štrigovi“. Organizatorice susreta, članice Ženske vokalne skupine Stridonne željele su ponuditi nešto novo svojoj, a i široj publici i na taj način dati štrigovskom kraju još jedan pečat koji ga učvršćuje na glazbenoj karti Hrvatske.

U svojih petnaest godina djelovanja Stridonne su proputovale veliki dio Hrvatske, gostovale na raznim festivalima i susretima te su odlučile da je vrijeme da one budu te koje će okupiti pjevače kod sebe doma. Jedna od ideja bila je, za početak, „vratiti“ poziv i pozvati skupine s kojima su ostvarile lijepu suradnju. Ove godine na prvoj „Raspjevanoj večeri u Štrigovi“ gostovali su: ŽVS Erato iz Petrijanca, MVS ACAPELLA KUD-a Zavičaj Sračinec, ŽVS KUU Veseli Međimurci iz Čakovca te ŽK Lađarice iz Siska. Sama organizacija bila je izazovna i nešto posve novo u djelovanju Stridonna, no kao što je voditeljica programa, Aleksandra Ličanin u zaključnom govoru istaknula, mislile su na sve detalje.

  • Organizacija ovog susreta vokalnih skupina ne bi bila moguća bez podrške velike ekipe ljudi. Najprije zahvaljujem Općini Štrigova koja je bila i glavni pokrovitelj ove večeri. Dekoracija pozornice vizualni je pečat Majoške – Flower & gift shopa, a cijelo grafičko uređenje susreta potpisuje T&T, obrt za dizajn i proizvodnju iz Varaždina. Tehnički dio odradili su Josip Mikec i Srećko Nemec. U neslužbenom dijelu izvođači su uživali u delicijama koje su pripremile Mesnine in kulinarika Grubić, a za vinsku kapljicu se pobrinula Udruga vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“. Svima najiskrenije zahvaljujem! – istaknula je Silvija Novak, predsjednica ŽVS Stridonne.

Sudeći po reakcijama publike koja je dugim pljeskom nagradila svaku izvedbu, sigurni smo se da će se Štrigova raspjevati i slijedeće godine te da smo na ovim područjima dobili još jedan kvalitetan glazbeni događaj.

TEKST: ŽVS Stridonne

FOTO: Matej Ščavničar