FOTO Proslavljen Dan žena u Stanetincu

Udruga žena Stanetinec u nedjelju, 12. ožujka pripremila je bogat kulturno – umjetnički program u kojem su nastupili: Područna škola Stanetinec, Tamburaški sastav „Podrumari“, Tin i Luka Žižek, August Dvanajščak, Karlo Novak Posavec te Udruga žena Stanetinec s predstavom „Coprnice“ autora Stjepana Škvorca.

Na kraju programa okupljenima se obratio i načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik koji je izrazio veliko zadovoljstvo i ponos da se više od deset godina održava priredba u Stanetincu povodom Dana žena.

  • Zahvaljujem svima koji su upriličili ovo druženje, prije svega Udrugi žena Stanetinec, a najviše vama koji podržavate ovu udrugu i koji ste odvojili svoje slobodno vrijeme i došli danas na ovu priredbu kako bi proslavili ovaj dan koji je itekako važan. Dan žena je svjetski dan, jedan od onih dana koji se slavi u cijelom svijetu i koji ima duboku povijest. Formalno žene i muškarci su jednakopravni, međutim kad stavimo ovu tezu u stvarnost, svi znamo da to nije tako. Nadam se da ćemo u bližoj budućnosti govoriti o onoj pravoj ravnopravnosti, a ne tek simboličnoj. Svim ženama, majkama, bakama čestitam Dan žena. – rekao je načelnik Općine Štrigova, Stanislav Rebernik.

Nakon kulturno umjetničkog programa, Udruga žena Stanetinec počastila je sve prisutne dok se za dobru atmosferu pobrinuo Tamburaški sastav „Podrumari“.

Bravo za žene iz Stanetinca!