FOTO Noć knjige s Ivanom Brlić Mažuranić

Jučer, 22. travnja 2024. Dječji odjel bio je čaroban, baš poput prave bajke.

Naime, u pretpremijeri Noći knjige Dječji odjel proslavio je svoj 50. rođendan uz prisustvo Regoča i Kosjenke, Maruna i Potjeha, Palunka, Stribora i Bjesomara, Svarožića i Malik Tintilinića, Djeda Neumijka i Lutonjica Toporko, brata Jaglenca i sestrice Rutvice. A tu bajku i čaroliju su omogućile odgajateljice iz Dječji vrtić Dječji vrtić “Cvrčak” Čakovec i skupine “Trešnjice” i “Leptirići”, koje su svojim entuzijazmom i maštom pripremile djecu za modnu reviju i predstavljanje likova bajki Ivane Brlić Mažuranić. Program su svojim radom i doprinosom obogatile učenice II. osnovna škola Čakovec – Hana Bel, Ana Bedić, Nola Puškadija i Niki Pavlic pod voditeljskom palicom učiteljice Ine Magić .

Svečanost smo nastavili dodjelom nagrada sudionicima literarno likovnih natječaja “Pikači i maškare”, “Kad se smiješ, i sunce za tobom žuri” te “Mostovi koji spajaju”. Još jednom čestitamo dobitnicima: Evi Mlinarić, Emi Kodba, Leonu Pongracu, Mariji Kozar, Franu Pintariću, Dajani Oršoš, Greti Zamuda, Janu Mlinariću, Maji Višnjić, Heleni Makšadi, Borni Zadravec, Gabrielu Novaku i Stjepanu Đurkinu te njihovim mentoricama.

Zahvaljujemo gradonačelnici Ljerka Cividini te Grad Čakovec što su nas podržali, a prije svega što su podržali našu divnu dječicu i njihove odgajateljice. Koristimo priliku da zahvalimo i svim sponzorima – Muzej Međimurja Čakovec, Centar za kulturu Čakovec, Međimurska priroda – Javna ustanova, Gradski bazeni “Marija Ružić” Čakovec, Čakovečki mlinovi d.d. na obogaćivanju nagradnog fonda sudionicima literarno likovnog natječaja. Također hvala fotografima Idi Kovač i Marku Furdiju koji su zabilježili ovaj svečani događaj te Dječji vrtić “Cvrčak” Čakovec na pripremljenom domjenku.

Od srca zahvaljujemo svim sudionicima koji su se okupili u velikom broju te svojim veselim duhom i dobrom energijom pridonijeli ovom spektaklu.

Veselimo se nekim novim druženjima.

Vaše knjižničarke Helena, Mirjana, Blaženka