FOTO – MALI SERJOJNSKI FAŠNIK NAPUNIO CENTAR GRADA

Danas 11. veljače s početkom u 14 sati održan je „Mali Serjojnski fašnik“, dok će sutra biti „ono glavno“ „Veliki fašnik“ u kojem će sudjelovati do sada rekordan broj fašničkih skupina, čak njih 16.

No vratimo se današnjem događaju i vrtićkoj djeci koja su svoj fašnik odradila na zaista fenomenalan način. Spomenimo da su na njemu učestvovala sva tri vrtića s područja grada Mursko Središće kao i oni iz Vratišinca, Selnice Zebanca, Svetog Martina na Muri, Peklenice, Štrigove i Žabnika. Sveukupno oko 500 malih maškara prošetalo je u povorci od Vatrogasnog doma, centrom grada do zgrade dječjeg vrtića Maslačak ispred koje je održan fašnički program primjeren dječjem uzrastu, a sve to uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra. Trga Braće Radića koji je po svojoj površini najveći gradski trg bio je prepun djece, roditelja, baki, djedova i ostalih građana koji su uživali u nastupima vrtićkih maškora.

Bila je ovo izvanredna uvertira u sutrašnji glavni fašnik koji se vratio svojoj uhodanoj formuli koja je bila prekinuta samo prošle godine kada se održao u sklopu Vincekovog pohoda planinara Bundeka. Nakon ovakve današnje predstave sutra možemo očekivati i rekordan broj posjetitelja te se nadamo da će svi stati u prostor Trga braće Radić.

(rt, foto Tin Tomanić)

02