FOTO: Krajem tjedna u čakovečkom Starom gradu održana su dva festivala, Zrinski Art festival i 3FF festival alternative

Zrinski Art trajao jeod četvrtka 30. kolovoza  do nedjelje, 2. rujna na 4 lokacije u gradu Čakovcu – Perivoj Zrinskih, Zgrada Scheier, Dom Sindikata i Trg Republike, na kojima su održane radionice, performansi, koncerti i izložbe. Umjetnički direktor i idejni začetnik ovog festivala Damir Klaić istaknuo je da je sudjelovalo 35 autora iz 7 država.

Festival je otvoren plesnim performansom „Jecajuća dolina“ u izvedbi plesača Studija suvremenog plesa Teuta pod vodstvom Nikoline Mekovec, koja je uz Bojana Miljančića suorganizator festivala.

U petak, 31. kolovoza počeo je 3FF festival alternative kojeg su organizirali Ivan Latin i Neven Levačić iz Centra za mlade i Udruge 3FF. Treću godinu u nizu posjetitelji su mogli  uživati u dvodnevnom glazbenom programu uz goste iz drugih gradova i inozemstva, a svaki dan predstavljen je jedan domaći bend. Otvorenje je počelo kulinarskom inicijativom „Hrana, a ne oružje“, tijekom kojeg su Matija BogdanMarko Palfi i Mate Janković pripremiti besplatan obrok za posjetitelje.

(rt, foto Tin Tomanić)