FOTO Digitalno, ali i druženje uživo u Centru Med dvemi vodami povodom Noći muzeja!

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami Križovec prvi je put sudjelovao u popularnoj manifestaciji Noć muzeja. Hrvatski su muzeji većinom programe u petak 29. siječnja organizirali preko digitalnih platformi, ali Centar je svoja vrata otvorio i za posjetitelje uz najavu dolaska. Organiziran je besplatan obilazak galerijskim postavom Mura i Drava. U sedam termina svaki puni sat od 18 sati do ponoći interpretaciji prirodne baštine uz stručno vođenje djelatnika Javne ustanove Međimurska priroda sudjelovalo je sveukupno  120 posjetitelja u grupama do maksimalno 20 osoba. Udarni termini bili su u 18, 19 i 20 sati za koje su rezervacije termina “planule” u roku par sati nakon objave online obrasca za rezervaciju termina.

Bilo je i visokomotiviranih posjetitelja koji su na obilazak došli i u ponoć. Događaj je obišao i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak. Uz stalni postav u Križovcu je odnedavno i terarij s paličnjacima, kukcima majstorima mimikrije, kojima su se posebno razveselila djeca.

Na Trgu međimurske prirode u suradnji s SRD “Verk” Križovec i Udrugom žena Križovec organizirana je podjela kuhanog vina i čaja. Toplinu večeri i osobitom ugođaju dao je i fire pit gdje su posjetitelji razmjenjivali dojmove nakon obilaska.

Priča o međimurskim šumama interpretirana je u drvenoj kolibi Moj hrast Adam koju su posjetitelji također s interesom razgledali, a najmlađi su s veseljem i u noćnim satima isprobali igrala na igralištu Rječica.

Svi programi organizirani su sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama.

Osim događanja uživo, pripremljeni su i digitalni sadržaji. Preko YouTube platforme unutar 24 sata bio je dostupan video zapis stručnog vođenja kroz Centar koji je pogledalo 245 korisnika.

U Noći muzeja premijerno je na službenoj internet stranici Centra Med dvemi vodami med-dvemi-vodami.info prikazana i virtualna šetnja kroz galerije Mura i Drava. Od sada nadalje biti će dostupna čitavo vrijeme na poveznici: https://bit.ly/3aiZveO

 

Roberta Radović, www.medjimurska-priroda.info