FOLKLORNI ANSAMBL HKD POMURJE NASTUPIO U HOTELU LIPA U LENDAVI

Nastup Folklrnog ansambla u Hotelu Lipa je zajednički projekt Sava turizma i HKD Pomurje,sastoji se od nastupa za hotelske goste koji su odlučili svoj odmor provesti u Termama Lendava.
U dvije tematske večeri:tamburaškoj i folklornoj gosti i svi drugi posjetioci prekrasne Taverne imaju priliku uživati u tamburaškoj glazbi i folklornim nastupima.

 

Za tu priliku tamburaški sastav HKD Pomurje se je pojačao sa tamburašima iz međimurja koje je vodio Nikola Kraljić. Posebnu draž interpletacije tamburaških skladbi daje mogučnost neposrednog sviranja gostima kod stolova i zajedničko pjevanje. Tako je i bilo na prepunoj taverni uz dobro raspoloženje nizale su se slavonske,međimurske,slovenske,zagorske i starogradske tamburaške melodije duboko u noć.

 

U folklorni večeri Folklorni ansambl HKD Pomurje predstavio se je sa tri plesne koreografije:međimurskom,zagorskom i prekmurskom.
Nastup je započeo mimohodom Folklornog ansambla,kroz restoran Hotela Lipa gdje se je goste za večerom pozvalo pjesmom  da dođu na Tavernu na folklornu večer.
U prvom nastupu izvela se je međimurska koreografija koja je privukla mnogobrojnu publiku,nakon nastupa folklora nastupili su mladi tamburaši KUD Belica koji su se predstavili tamburaškim skladbama.
U drugom izlazu pred brojnu publiku Folklorni anasmbl HKD Pomurje je predstavio plesove hrvatskog zagorja i slovenskog prekmurja.
Ostali dio večeri za veselje i  tamburašku pjesmu pobrinuli su se odlični tamburaši KUD-a Belica koji su svirali dog i zadnji gost nije otišo na odmor.

 

                                                                                  Tekst Đanino Kutnjak