FOLKLORAŠI KUD-a „MURA“ POZIVAJU ZAINTERESIRANE MLADIĆE, A I DJEVOJKE DA IM SE PRIDRUŽE

Folklorna sekcija KUD-a „Mura“ Mursko Središće, od protekle sezone aktivno radi  na uvježbavanju međimurskih  i zagorskih plesova. U toku sezone do sada predstavili su se zajedno sa tamburaškom sekcijom u Murskom Središću na obilježavanju ulaska Hrvatske u EU, sajmu domaćih proizvoda i prošćenju. Fašnčikim plesom i obrnutim svatima predstavili smo se na „Serjonskom fašniku“, a plesom „Yenki“ sudjelovali na snimanju spota „Happy“. Osim nastupa u Murskom Središću , uspješno smo se predstavili na 12. Susretima folkloraša u Strahonincu i Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici.

Pripremamo nastup na smotri međimurskog folklora u Donjoj Dubravi , na smotri u Nardi i na nekoliko smotri folklora širom Hrvatske, a u planu je i BIH.

Kako smo mi muški plesači u manjini, ovim putem pozivamo u pomoć sve mladiće, koji se žele uključiti u rad i nastupati zajedno sa našim plesačicama, da nam se jave i da nas posjete.  Naravno  otvoreni smo i za dolazak budućih plesačica.

 

 

U prilogu nekoliko slika sa nastupa na „Kestenijadi“  u Hrvatskoj Kostajnici , kojeg planiramo ponoviti i u prvoj godini. (Tihomir Benčić)