Film svima x KEC Murai – turneja inkluzivnih filmova stiže u Međimurje

Film svima turneja, projekt riječke udruge Filmaktiv koji se provodi kroz dugogodišnji inkluzivni program Film svima u 2023. ide na prvu turneju. U svojoj 8. godini postojanja, Film svima ima priliku prikazati inkluzivne filmove dostupne gluhim i nagluhim te slijepim i slabovidnim osobama diljem Hrvatske. Nakon gostovanja u Puli kroz program Kino Katarina, Film svima turneja stiže u Međimurje — u Kreativno edukativni centar Murai.

U petak, 23.6.2023. u 19:00 u prostoru Kreativno edukativnog centra Murai u Pleškovcu u općini Sv. Juraj na Bregu kojim upravlja Platforma za društveni centar Čakovec Film svima turneja gostuje inkluzivnim filmom Dnevnik Diane Budisavljević, redateljice Dane Budisavljević, laureatom Pula Film Festivala iz 2019. koji je od 2020. dostupan gluhim i nagluhim osobama. Projekcija je organizirana uz besplatan ulaz.

Uz projekciju dobitnika Velike Zlatne Arene i niza nagrada diljem svijeta, voditeljica i inicijatorica projekta, Maja Ogrizović održat će kratku edukaciju medijske kulture i inkluzivnih kulturnih praksi, a voditeljica radionica hrvatskog znakovnog jezika, prevoditeljica za hrvatski znakovni jezik Ivona Križić i radionicu osnova hrvatskog znakovnog jezika.

Film svima turneja teži senzibilizaciji za potrebe ranjivih društvenih skupina te poticanja solidarnosti i inkluzivnosti na široj društvenoj razini.

Projekt se provodi u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

Film svima!

Kultura svima!

Maja Ogrizović