Film Stanke Gjurić na značajnom festivalu u Indiji

Žiri značajnog filmskog festivala ‘Kalakari Film Fest’ u Indiji, između mnoštva, na natječaj pristiglih filmova, odabrao je, uvrstivši ga u službenu selekciju festivala, film Stanke Gjurić, “Link”.
Riječ je o kratkometražnom, fantastičnom, igrano-animiranom film za djecu i odrasle, u kojem se se posebnom tehnikom montaže spajaju crno-bijeli dijelovi s onima u koloru, kako bi se vizualno razgraničilo djetinjstvo od odraslosti. Nosioci glavnih (i jedinih) uloga u filmu su četverogodišnja (u vrijeme snimanja, 2021.) Dakota Bilen, ali i autorica filma, Stanka Gjurić koja u filmu igra samu sebe. Osnovna tema filma je neraskidiva veza s djetinjstvom i povezanost s djetetom u sebi.

VIDEO:

‘Kalakari Film Fest’ nalazi se među top 10 festivala u Indiji. To je, štoviše, ekskluzivni događaj u za nadolazeće umjetnike, ali i mislioce. Dodjela nagrada i umjetnički festival kojeg je osmislio Rishi Nikama, održava se u gradu Dewasu u indijskoj državi Madhya Pradesh, gdje se dodjeljuju najprestižnije nagrade za film, animaciju, vizualne efekte i filmsku fotografiju na indijskom potkontinentu i šire. Početak festivala je 25. ožujka 2023.

https://www.rishinikam-kalakari.com/

https://www.instagram.com/kalakari_filmfest/

https://www.facebook.com/shortfantasyLink

Filmske novosti

PoetaFilm, Zagreb