Film „Početak života“ 15. svibnja u CZK „Rudar“

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OBITELJI MURID I GRAD MURSKO SREDIŠĆE POZIVAJU VAS NA PROJEKCIJU FILMA „POČETAK ŽIVOTA“

dana 15.05.2019. u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće, s početkom u 19 sati.

Međunarodni dan obitelji, Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) i Grad Mursko Središće obilježit će projekcijom UNICEF-ovog filma „Početak života“ dana 15.05.2019.godine  u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće, s početkom u 19 sati.

„Početak života“ je inspirativan dokumentarni film koji kroz živopisne priče o obiteljima diljem svijeta dočarava kako prvim kontaktima novorođena djeca stvaraju posebne veze sa svijetom koji ih okružuje i otkrivaju u kojoj je mjeri svijet mjesto vrijedno življenja. Film se, osim temom obitelji i odgoja, bavi i tematikom ranog razvoja djeteta te se fokusira na važnost faktora socijalnog okruženja za daljnju uspješnost djeteta, odnosno individualaca u odrasloj dobi. Ovom projekcijom želimo pokazati koliko je uloga cijele zajednice važna za optimalni razvoj djeteta te senzibilizirati okolinu o utjecajima koje može imati na dijete. Film prati djecu na četiri kontinenta te nas upoznaje s obiteljima i stručnjacima u različitim društvenim okolnostima.

Na projekciju su pozvani svi akteri vezani uz razvoj djeteta. Jeste li roditelj? Djed ili baka? Tetak, teta, stric ili strina? Jeste li odgajatelj, učitelj, stručni djelatnik ili volonter koji se bavi djecom? Jeste li donositelj odluka? Nositelj vlasti, ravnatelj institucije ili voditelj udruge? Svi ste dobro došli!

(GMS, Marta Tuksar)