U fantastičnoj atmosferi osnovnoškolci iz Peklenice izveli predstavu “Fijolinin Božić”

U utorak, 19.12., bilo je veselo i živahno u Područnoj školi Peklenica. Učenici  drugog i četvrtog razreda imali su svoju tradicionalnu božićnu predstavu. Uprizorili su predstavu pod nazivom “Fijolinin Božić”, a u njoj su glumili svi učenici zajedno sa svojim učiteljima.

Tekst je napisala učiteljica Tajana Rihtarec Višnić, a učitelj Marinko Pintarić osmislio je glazbene i plesne točke. U predstavi je glumila i učiteljica engleskog Nataša Radiković. Kroz predstavu su nas vodili veseli pilići, nestašne mace i psići a bili je tu i prava vučja banda pod vodstvom Mede Kruškonje. Vesela i poučna bajka puna neobičnih događaja ispunila je srca svih prisutnih. Važno je spomenuti da su sve kulise izradila sama djeca pod stručnim vodstvom Aleksandre Mikulaj i Svjetlane Tomašić, članica likovne udruge “Izvor”.

Naravno, najveselije je bilo nakon predstave kad se pojavio Djed Mraz s punom vrećom darova.

Učitelji Tajana i Marinko zahvaljuju od srca svima koji su na bilo koji način pomogli da njihova predstava bude što bolja i ljepša. Veliko hvala Aleksandri i Svjetlani na pomoći pri izradi kulisa, hvala obitelji Kovačić iz Križovca koji su nam kreirali prekrasne kostime za pahuljice i Vjetar Sjeverac,  hvala Goranu Oršušu na prijevozu rekvizita…. I veliko hvala svim roditeljima koji šalju svakog dana u školu fantastičnu darovitu djecu s kojima je čast raditi.

SRETAN BOŽIĆ SVIMA KOLIKO VAS IMA!

 

(Adriana VIšnić, foto A. Jurak)