Evo što se slavi sljedeći tjedan u Župi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

 • P. – Sv. Rajmund
  • U. – Sv. Egidije
  • S. – Sv. Kalista
  • Č. – Sv. Grgur Veliki, papa i crkveni naučitelj
  • P. – Sv. Ruža Viterbska
  • S. – Sv. Majka Terezija iz Kalkute

Sljedeća nedjelja je 23. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. II. Zavjetno hodočašće pješačenjem u Mariju Bistricu se otkazuje zbog epidemiološke situacije u RH.
2. Sljedeći utorak, 8. rujna 2020. godine je blagdan Rođenja BDM – MALA GOSPA, a za našu župu 18. OBLJETNICA POSVETE CRKVE. To je ujedno drugo proštenje u našoj župi. Za ovaj blagdan želimo se pripremiti trodnevnom duhovnom obnovom od 5. 9. – 7. 9. 2020.: od subote do ponedjeljka. Program duhovne obnove: 18.30 sati – molitva krunice, 19.00 sati – sveta misa.
U nedjelju, 6. rujna 2020. svetu misu u 19 sati predslavi fra Gordan Propadalo, franjevac iz Varaždina. Fra Gordan će poslije mise predstaviti svoju novu knjigu „Sabrani ulomci“. To je knjiga propovijedi, tekstova iz medija i prigodnih govora kojom fra Gordan sa svojim komentarima, te popraćenim svetopisamskim tekstovima objašnjava crkvenu liturgijsku godinu te obuhvaća različite vjerske teme.
3. Varaždinski biskup mons. Bože Radoš uputio je Uputu svećenicima i svim ostalim vjernicima zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Potiče vjernike na nošenje maski u zatvorenim crkvenim prostorima, te na obdržavanje svih mjera u duhu vjerničke i građanske poslušnosti, kršćanske odgovornosti za vlastiti i tuđi ljudski život i zdravlje. Sve vjernike molimo da se i nadalje odgovorno ponašaju s obzirom na praćenje vlastitog zdravstvenog stanja, osobito starije i bolesne. Uputu možete pročitati na oglasnoj ploči ili na web stranici.
4. U župnom uredu možete nabaviti monografiju i medalju župe. Medalje su izrađene u maloj ediciji od 100 komada prigodom 20. obljetnice naše Župe. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao poklon…
5. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
6. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…

(Pavo Jazvić, foto: ilustracija)