DVIJE ZANIMLJIVOSTI IZ MUZEJA MEĐIMURJA ČAKOVEC

Izložba Kamen na prapovijesni način – u petak, 19. svibnja 2017. u 19 sati u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec  bit će svečano otvorena nastupom mladih glazbenika Leje Šprajc i Željka Posavca na gitarama, Nevena Kolarića na cimbalu, Filipa Horvata na bisernici i Krunoslava Lajtmana na saxofonu.

S nekoliko etno izvedbi, svečanost će dodatno uveličati i glazbeni sastav Etno garden u kojem nastupaju Dino Lesjak na bas gitari te Matěj Petriček na violini.

Međunarodni dan muzeja obilježava se od 1877. godine. Ovom manifestacijom, koja je postala sveprisutna u svijetu, muzeje se nastoji afirmirati kao javne ustanove te javnosti prezentirati dostignuća iz prethodnog razdoblja. Svake godine Međunarodni dan muzeja obilježava se 18. svibnja aktivnostima u sklopu određene teme koju predlaže Međunarodni savjet za muzeje.

Povodom ovogodišnjeg Dana Muzeja, Muzej Međimurja Čakovec će danas 18. svibnja, posjetiteljima omogućiti besplatno razgledavanje svog stalnog postava i izložbe ratnih fotografija Specijalne jedinice policije Policijske uprave Varaždinske „Roda“.

(Zlatko Bacinger)

međunarodni dan muzeja_2017