Dori Rebernik prva nagrada s maksimalnih 100 bodova na 6. festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici

Mlada Središćanka Dora Rebernik o kojoj smo već više puta pisali, nastavlja s osvajanjem prvih mjesta i nagrada. Ovaj put to je učinila na 6. festivalu pijanizma koji je održan u Sremskoj Mitrovici od 09.-12. svibnja. Na ovom velikom međunarodnom festivalu koji je trajao četiri dana, Dora je osvojila u svojoj konkurenciji od 35 pijanista prvu nagradu i to s osvojenih maksimalnih 100 bodova što je rijetkost na ovakvim natjecanjima.

Dori je ovo bilo treće natjecanje ove godine i na svakom je pobijedila. U Srbiju je otputovala s majkom Sonjom i to u vlastitom financijskom angažmanu, a prema riječima roditelja kada odlazi u neku udaljeniju europsku zemlju, pomaže im Grad Mursko Središće na čemu su mu zahvalni, a na svoju Doru izuzetno ponosni.

Kako Dora sljedeće školske godine ima natjecanja u Bruxellesu, Italiji i Ljubljani nadaju se da će Grad opet financijski pomoći jer međunarodna promocija koju mu pruža Dora to svakako zaslužuje. Također bi bilo dobro da se u podršku uključe i drugi sponzori, naravno oni koji su za to zainteresirani.

Ipak, Dori je najvažniji cilj ove godine nastup na Varaždinskim baroknim večerima na kojima je nastupala i prošle godine te se nada da će i ovaj put proći zahtjevnu audiciju.

Na kraju spomenimo da je Dora učenica 4. razreda osnovne škole i 2. razreda Glazbene škole u Varaždinu.

(R. Tomanić, foto: privatna arhiva DR)