Dominik Padarić i gosti ponovo oduševili publiku na šetnici uz rijeku Muru

Bariton Dominik Padarić talijanskim, francuskim šansonama, baladama i poznatim evergrinima ponovo je oduševio brojnu publiku na šetnici uz rijeku Muru. Na koncertu je uz njega nastupao i pijanist Patrik Zamuda te kao gost iznenađenja mladi talentirani glazbenik Sebastijan Nedeljko. Dominik Padarić je student glazbene Kraljevne akademije. U proteklih nekoliko godina imao je prilike raditi s eminentnim glazbenicima, pedagozima i dirigentima te sudjelovati na seminarima i Masterclassovima BBC televizije, Londonskog simfonijskog orkestra, Škotske opere, Kraljevne opere u Londonu te na različitim radionicama profesora s američkog Yale univerziteta te Glazbene akademije u Beču. Operno pjevanje studira u klasi britanskog baritona, profesora Quentina Haynesa.

Maestro Patrik Zamuda nakon završene Osnovne Umjetničke škole u Čakovcu upisuje srednju Glazbenu školu u Varaždinu gdje je i maturirao u klasi prof. Predraga Šanteka. Pijanističku naobrazbu nastavlja u Grazu gdje je i diplomirao u listopadu 2020. godine s odličnim uspjehom. Iste godine upisuje i magisterij.

Bas bariton Sebastijan Nedeljko iz Murskog Središća učenik je Glazbene škole u Varaždinu. Uči teoriju te solo – pjevanje u klasi profesorice Dorotee Ilčić.

Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio je glazbenicima na divnoj večeri ispunjenoj predivnim melodijama te ujedno najavio da će se ako će biti moguće, poštivajući epidemiološke mjere, organizirati razni kulturno – umjetnički, glazbeni programi, kino predstave, putopisna predavanja u Centru za kulturu „Rudar“.

U nedjelju 15. kolovoza u 19:00 sati na ljetnoj pozornici na šetnici uz rijeku Muru održat će se koncert mlade glazbenice Rebecce Posavec zajedno s maestrom klavira i gostom iznenađenja.

(GMS)