Dođite na promociju kapitalne monografije o pavlinima u Međimurju

U četvrtak, 11. travnja, s početkom u 13:00 sati, u sklopu Dana Međimurske županije Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu sa sunakladnicima – Međimurskom županijom, Muzejom Međimurja Čakovec i Centrom za istraživanje Međimurja – organizira promociju monografije „Apostoli Insulani. Crkveni red pavlina u Međimurju i integralna studija matičnog samostana“ dr. sc. Marijane Korunek-Medved.

S obzirom na važnost pavlina kao najdugovječnijih feudalnih gospodara u Međimurju te istaknutih pokretača kulturnih silnica na znatno širem području, ovo je djelo – koje obuhvaća razdoblje od osnutka samostana na prostoru današnjeg Šenkovca 1376. godine do ukidanja pavlina i raspuštanja samostana 1786. godine, kao i detaljnu analizu pronađenih arheoloških nalaza – od iznimnog značaja za međimursku i hrvatsku historiografiju.

Promocija knjige održat će se uz kapelu svete Jelene u Šenkovcu, na prostoru nekadašnjega pavlinskog samostana čiji je ona jedini do danas očuvani nadzemni ostatak. U slučaju lošeg vremena javnost će biti obavještena o alternativnom mjestu održavanja promocije.

Ogranak Matice hrvatske Čakovec