Dođite na predstavljanje „Antologije međimurske popevke“

U utorak, 23. travnja, s početkom u 19:00 sati u dvorani uz prostorije Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, na adresi Park Rudolfa Kropeka 2, održat će se predstavljanje knjige „Antologija međimurske popijevke“ dr. sc. Stjepana Hranjca i prof. Branimira Magdalenića.

„Antologija međimurske popijevke“, kao novo izdanje u sklopu edicije „Bibliotheca Murodravana“, izdana je u nakladništvu Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, uz sunakladništvo Međimurske županije, Grada Čakovca i Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije.

Ovo vrijedno djelo na svojih šestotinjak stranica na stručan način obrađuje tristotinjak najpoznatijih međimurskih popijevki, nudeći analizu njihovog sadržaja, ali i sugestije oko što autentičnijeg načina njihovog izvođenja, uslijed čega može poslužiti kao odličan priručnik članovima folklornih skupina, ali i svim zaljubljenicima u međimursku kajkavsku riječ i melodiju.

Predstavljanje će izvedbom međimurskih popijevki uljepšati Ivana Tkalec, sopranistica, uz pratnju Komornog županijskog orkestra „Stjepan Bujan Stipić“. Promocija će se održati u sklopu Dana Međimurske županije.

Ogranak Matice hrvatske Čakovec